O αδερφός του Μελ Γκίμπσον ξεσπαθώνει κατά του ηθοποιού και ισχυρίζεται ότι έχει μπει στη μαύρη λίστα για τις «αμαρτίες του αδελφού μου». Ο Ντόναλ Γκίμπσον είναι δύο χρόνια μικρότερος από τον αδερφό του Μελ και ενώ του μοιάζει πολύ στην εξωτερική εμφάνιση, ο ένας είναι διάσημος σταρ του Χόλιγουντ, ενώ ο άλλος, είναι άγνωστος.

Ωστόσο, λόγω της ομοιότητας των δύο αδελφών η «Disney» προσέλαβε τον Ντόναλ Γκίμπσον για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τζον Σμιθ στη συνέχεια της επιτυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Pocahontas», εφόσον ο Μελ αδυνατούσε να επαναλάβει τον ρόλο.

Και ενώ  τα δύο αδέλφια ήταν τόσο δεμένα μεταξύ τους, τόσο που ο Μελ έδωσε στον Ντόναλ έναν ρόλο στην ταινία Braveheart και τον ενθάρρυνε να κυνηγήσει τα δικά του όνειρα στο Χόλιγουντ, πλέον έχουν όλα αλλάξει καθώς η σχέση τους έχει ολοκληρωτικά καταρρεύσει.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην Daily Mail, ο Ντόναλ αποκαλύπτει το τίμημα που η φήμη και η περιουσία που απέκτησε από τον κινηματογράφο, επέφεραν στον κάποτε «αδιαπραγμάτευτο δεσμό» τους ενώ κατηγορεί την ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα πάθη του Χριστού» πως ήταν η αιτία χωρισμού τους.

«Ο Μελ κι εγώ κάποτε ήμασταν τόσο κοντά που το βρίσκω απίστευτο που δεν μιλάμε, που δεν έχουμε επαφή» είπε. «Όταν ήμασταν παιδιά μοιραζόμασταν ένα υπνοδωμάτιο, κάναμε τα πάντα μαζί. Όταν ήρθε στο Λος Άντζελες, τον ακολούθησα. Είναι μόνο δύο χρόνια μεγαλύτερός μου, οπότε ήταν ο μεγάλος μου αδερφός, ο καλύτερος μου φίλος. Όταν έγινε διάσημος, δεν υπήρχε ζήλια. Ήμουν χαρούμενος γι’ αυτόν, περήφανος που τα κατάφερε. Η φήμη τον άλλαξε. Ο Μελ που ήξερα, εξαφανίστηκε. Το Χόλιγουντ τον έφαγε και τον έφτυσε. Για μένα η φήμη και τα λεφτά, δημιούργησαν ένα τέρας. Μισώ αυτό που έχει γίνει».

«Μπήκα στη μαύρη λίστα εξαιτίας του Μελ»

Ερωτηθείς γιατί θα πρέπει ο Μελ Γκίμπσον να συντηρεί τον αδερφό του, ο Ντόναλ απάντησε: «Έπαιρνα κανονικά δουλειές πριν από τα Πάθη του Χριστού, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος πίστευε πως ο Μελ ήταν αντισημίτης, οπότε πίστευαν ότι ήμουν κι εγώ. Πιστεύω ότι μπήκα στη μαύρη λίστα. Ο Μελ δεν ενδιαφερόταν για το τι έλεγε ο κόσμος, γιατί εισέπραξε εκατομμύρια».

«Έμεινα άφραγκος, δεν με παίρνει κανείς για δουλειά εξαιτίας του Μελ»

«Όταν ο Μελ έγινε εκρηκτικός και έκανε αυτά τα αποτρόπαια σχόλια για τους Εβραίους όταν συνελήφθη, η δουλειά μου στέρεψε εν μία νυκτί» είπε. «Πιστεύω ότι οι πράξεις του Μελ σήμαιναν ότι δεν μπορούσα να βρω δουλειά. Το όνομα Γκίμπσον ήταν τοξικό. Ο ατζέντης μου με παράτησε. Το τηλέφωνο σταμάτησε να χτυπά».

Ο Ντόναλ λέει ότι ο Μελ τον βοήθησε κάποτε οικονομικά και του πρόσφερε ένα μικρό διαμέρισμα για να ζήσει, αλλά πιστεύει ότι ο αδερφός του θα έπρεπε να τον είχε αποζημιώσει για τον «πόνο και την ταλαιπωρία» που ο ίδιος και η σύζυγός του, Σάνας, ισχυρίζονται ότι υπέστησαν. Επίσης είπε πως κάθε φορά που ζητούσε χρήματα από τον αδερφό του, ο Μελ Γκίμπσον θύμωνε. «Μου φώναζε, λέγοντάς μου ότι εάν με ενοχλούσε το όνομα Γκίμπσον, να το αλλάξω».

Ο Ντόναλ δεν έχει μιλήσει με τον αδερφό του για περισσότερα από πέντε χρόνια τώρα, κάτι που τον ενοχλεί πολύ. «Αγαπώ ακόμα τον Μελ, αλλά δεν ξέρω ποιος είναι πια. Θέλω να διορθώσει τα πράγματα μεταξύ μας. Θέλω να ζήσω ειρηνικά».