Η Ρεμπέκα Βάρντι, σύζυγος του άσου της Λέστερ, Τζέιμι, αποκάλυψε τα όσα έζησε ως Μάρτυρας του Ιεχωβά σαν παιδί, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του Channel 4.

Η 41χρονη, σήμερα, Ρεμπέκα, αποκάλυψε πως βιάστηκε σε ηλικία 12 ετών, ωστόσο δεν της επέτρεψαν να το πει, ενώ έζησε τα παιδικά της χρόνια με τον φόβο πως αν έκανε κάποια αταξία τότε ο Θεός θα θύμωνε μαζί της, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σπιτιού Μαρτύρων. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τραυματικό ήταν. Στο σχολείο μας έβγαζαν από την τάξη επειδή δεν μπορούσαμε να τραγουδήσουμε τους ύμνους ή να είμαστε παρόντες σε οποιαδήποτε αναφορά στη θρησκεία, στις χριστιανικές πεποιθήσεις. Αν ήταν τα γενέθλια κάποιου και όλοι τραγουδούσαν έπρεπε να φύγουμε. Ήταν ταπεινωτικό. Εξευτελιστικό. Η οικογενειακή ζωή ήταν επίσης ένα ναρκοπέδιο», ανέφερε αρχικά η Βάρντι για την εμπειρία της ως παιδί.

Τα χειρότερα, ωστόσο, η Ρεμπέκα τα βιώσε σε ηλικία 12 ετών, όταν κακοποιούνταν σεξουαλικά, με την οικογένειά της να γνωρίζει το περιστατικό αλλά να το αποσιωπά.:

«Αυτό που μου συνέβη κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας εξακολουθεί να με επηρεάζει κάθε μέρα. Από την ηλικία των 12 ετών περίπου, με κακοποιούσαν. Αντί να με στηρίξουν, με κατηγορούσαν, με χειραγωγούσαν ώστε να πιστέψω ότι δεν ήταν το καλύτερο πράγμα να πάω στην αστυνομία. Είπα στη μητέρα μου για την κακοποίηση που βίωνα και έκλαψε. Αλλά δεν με πίστεψε. Το είπε σε πολλά μέλη της κοινότητας των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Εκείνοι μου είπαν ότι είχα παρερμηνεύσει ένα στοργικό άγγιγμα. Ήξερα ότι δεν το είχα κάνει. Είχα πλήρη επίγνωση του τι ήταν σωστό και τι λάθος. Και μου εξήγησαν ότι θα μπορούσα ενδεχομένως να ντροπιάσω την οικογένειά μου».

Ωστόσο, ο φόβος που είχαν «φυτέψει» στη Ρεμπέκα ως παιδί, την έκανε να πιστεύει πως αν δεν προσευχηθεί πολύ τότε η οικογένειά της μπορεί να πεθάνει: «Πέρασα την παιδική μου ηλικία φοβισμένη, καθώς μου έλεγαν ότι θα πεθάνουμε στον Αρμαγεδδώνα αν δεν προσευχόμασταν αρκετά. Ένιωθα ότι έπρεπε να προσπαθώ συνεχώς για την τελειότητα, ώστε ο Θεός να μην θυμώσει μαζί μου».

Το ντοκιμαντέρ, αναφέρεται στην θρησκεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, με την Ρεμπέκα να αναλαμβάνει τον ρόλο του ερευνητή, μιλώντας σε πρώην μέλη και αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές πτυχές μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως αιρέσεις.