Για τη βιωσιμότητα και τα βήματα που ακολουθεί για ένα πιο πράσινο μέλλον μίλησε η διάσημη ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν σε συνέντευξή της στο «The Hollywood Reporter».

«Μιλάμε πολύ για την κλιματική αλλαγή στο σπίτι μας σε σχέση με το πως ζούμε, τι επιλέγουμε να κάνουμε» είπε η Πόρτμαν. «Δεν έχω αγοράσει ή χρησιμοποιήσει κανένα προϊόν από δέρμα ή γούνα ή ζωικά παράγωγα εδώ και είκοσι χρόνια».

Αποκάλυψε ότι «αγοράζω vintage ρούχα, και μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο, και φυσικά επιδιορθώνω οτιδήποτε έχει υποστεί φθορά». Μάλιστα, τόνισε ότι πρόσφατα αγόρασε μια vintage τσάντα αντί να «αγοράσει μια καινούργια» στην προσπάθεια να ακολουθήσει έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ είναι χορτοφάγος από την ηλικία των 9 ετών και έγινε vegan πριν από μια δεκαετία, το 2011, αφού διάβασε το βιβλίο του Jonathan Safran Foer «Eating Animals», όπως είχε δηλώσει στο Us Weekly.

Μοιράστηκε, επίσης, και άλλες επιλογές που κάνει εκείνη και η οικογένειά της φιλικές προς το περιβάλλον, όπως ότι οδηγεί αποκλειστικά «ηλεκτρικό αυτοκίνητο» και «στα ταξίδια μας επιλέγουμε μέρη που μπορούμε να πάμε με το τρένο». Ωστόσο, αν δεν είναι εφικτό, «μένουμε αρκετό καιρό για να δικαιολογήσουμε το ταξίδι» ανέφερε η ηθοποιός σημειώνοντας παράλληλα ότι η επίσκεψη σε μία «βιβλιοθήκη μας δίνει τη χαρά να μοιραζόμαστε».