Ο Θάνος Καλλίρης παραχώρησε συνέντευξή στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» σε ζωντανή σύνδεση με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά και μεταξύ άλλων εξήγησε πώς έβγαζε χαρτζιλίκι μικρός.

Όπως διηγήθηκε η μητέρα του δουλεύοντας σε αεροπορική εταιρεία είχε δωρεάν εισιτήρια και διαμονές στο Λονδίνο. Εκείνος όμως όταν ήταν μικρό παιδί ήθελε στα ταξίδια τους να αγοράζει παιχνίδια. Η μητέρα του όμως του είπε ότι θα έπρεπε να τα αγοράσει με δικά του χρήματα και του πρότεινε να πουλήσει κεριά.

«Πουλούσα κεριά έξω από την εκκλησία για το Πάσχα, τα καφέ για τον Επιτάφιο και τα άσπρα για την Ανάσταση. Ξεπούλησα εννοείται και πήρα πάρα πολλά παιχνίδια από το Λονδίνο. Πρέπει να ήμουν 10-12 ετών. Εγώ πήρα τα κεριά χύμα οπότε μπορούσα να τα πουλήσω σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές με την εκκλησία. Κάποια στιγμή στην Ανάσταση άρχισε να ελαττώνεται η πελατεία. Ένας φίλος μου μού είπε ότι είχαν κάτσει κάτι τσιγγάνοι πιο μπροστά και του έδωσα κουτιά και πήγε πιο μπροστά και ξεπούλησε» διηγήθηκε ο τραγουδιστής.