Ο Κέβιν Σπέισι κάποτε ήταν στην κορυφή της λίστας με τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Οι ερμηνείες του είχαν μνημειώδη επίδραση στη βιομηχανία και οι απολαβές του για πολλά χρόνια ακουμπούσαν δυσθεώρητα ύψη.

Για πολλά χρόνια, όποιος σχετιζόταν έστω και εξ αποστάσεως με τα έργα του Κέβιν Σπέισι έβρισκε τεράστια επιτυχία. Όλα αυτά όμως κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος όταν θύματα άρχισαν να προβάλλουν βαριές κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που είχαν υποστεί από τον Σπέισι. Μέσα σε λίγες μόνο στιγμές, ολόκληρη η κληρονομιά που είχε χτίσει για δεκαετίες κατέρρευσε γύρω του.

Ο ντροπιασμένος ηθοποιός συνεχίζει να αντιμετωπίζει ποινές που προκύπτουν από τις ενέργειές του, η πιο πρόσφατη από τις οποίες περιλαμβάνει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 31 εκατομμυρίων δολαρίων για διαφυγόντα κέρδη από την πασίγνωστη σειρά House of Cards.

H απόλυση από τη σειρά και η τεράστια αποζημίωση

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η καριέρα του Κέβιν Σπέισι θα κατέρρεε τόσο γρήγορακαι ότι θα εξαφανιζόταν από τα πάντα. Δυστυχώς, η φήμη του έχει πλέον κηλιδωθεί και τα νομικά του δεινά δεν έχουν τελειώσει.

Η εταιρεία παραγωγής της σειράς House of Cards MRC κέρδισε την αγωγή που είχε καταθέσει κατά του Σπέισι με τον δικαστή να αποφαίνεται υπέρ τους, θεωρώντας τον ηθοποιό υπεύθυνο για την καταβολή αποζημίωσης 31 εκατομμυρίων δολαρίων, ως αποτέλεσμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς του στα γυρίσματα. Λέγεται ότι η συμπεριφορά του ήταν άμεση παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας και των ρητρών του κώδικα δεοντολογίας στη σύμβασή του με την MRC, και ισχυρίζονται ότι υπέφεραν σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα των αποτυχιών του.

Ο Bruce Friedman κατέθεσε μια απόφαση 46 σελίδων για αυτό το θέμα, δηλώνοντας ότι τα δικαστήρια έχουν «επιδικάσει» στην MRC 29,5 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση και 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές και έξοδα δικηγόρων.

Όσον αφορά τις ζημιές, η MRC επιμένει ότι έχασε ένα αστρονομικό ποσό χρημάτων «αναγκάζοντας τους ιθύνοντες να ξαναγράψουν ολόκληρη την έκτη σεζόν και περικόβοντάς την από 13 επεισόδια σε μόλις οκτώ», όλα χάρη στην ανάρμοστη συμπεριφορά του Σπέισι.