Στο βιβλίο του «These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie», ο συγγραφέας Christopher Andersen υποστηρίζει πως η Jackie Kennedy τα ήξερε όλα για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του Jack Kennedy και έκανε πως δεν τις έβλεπε. Ωστόσο αυτή που την ενοχλούσε περισσότερο, όπως γράφει, ήταν η σχέση του με την Μarilyn Monroe.

Στο βιβλίο αναφέρεται μάλιστα πως η Monroe είχε τηλεφωνήσει στην Jackie στο Λευκό Οίκο, και της είχε εξομολογηθεί πως είχε σχέση με τον άνδρα της. «Υπέροχα… Εγώ θα μετακομίσω από εδώ κι εσύ θα έχεις όλα τα προβλήματα» της απάντησε η Πρώτη Κυρία!

Ο συγγραφέας αναφέρει πως σωστά η Jackie φοβόταν την εκρηκτική ηθοποιό διότι η Μarilyn είχε βάλει στόχο να γίνει η δεύτερη σύζυγος του Αμερικανού προέδρου.

Η Monroe, που αντιμετώπιζε διάφορα ψυχολογικά και συναισθηματικά προβλήματα όπως και ζητήματα με ναρκωτικά και αλκοόλ, ήταν πεπεισμένη πως ο JFK επρόκειτο να εγκαταλείψει για χάρη της την Jackie, όπως εκμυστηρεύτηκε η φίλη της Jeanne Carmen. «Δεν μπορείς να με φανταστείς ως Πρώτη Κυρία;» τη ρωτούσε.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύει η Daily Mail, η Marilyn είχε τηλεφωνήσει στην Jackie και της είχε πει πως κοιμόταν με τον άνδρα της και πως εκείνος είχε υποσχεθεί αν εγκαταλείψει για χάρη της την οικογένειά του.
«Marilyn, θα παντρευτείς τον Jack, αυτό είναι υπέροχο», απάντησε η Jackie. «Και θα μετακομίσεις στο Λευκό Οίκο και θα αναλάβεις τις ευθύνες της Πρώτης Κυρίας. Εγώ θα φύγω από εδώ κι εσύ θα έχεις όλα τα προβλήματα».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα ο Στρατηγός Godfrey McHugh είχε αποκαλύψει πως η Jackie γνώριζε για τις γυναίκες με τις οποίες σχετιζόταν ο άνδρας της. «Η Jackie τα ήξερε όλα. Για κάθε κορίτσι…», είχε πει. Ωστόσο εκείνη δεν έπαιρνε ελαφρά τα «νυχτοπερπατήματα» του άνδρα της.

Ο στενός της φίλος George Smathers είχε πει πως η Jackie ήταν έξαλλη με τη συμπεριφορά του αλλά ήταν πρόθυμη να κάνει πως δεν βλέπει εφόσον εκείνος ήταν προσεκτικός και δεν την ταπείνωνε.

Μάλιστα αναφέρεται πως φοβόταν πως οι δικές της σεξουαλικές ανεπάρκειες ωθούσαν τον άνδρα της στην αγκαλιά άλλων γυναικών. Είχε δε εκμυστηρευτεί σε έμπιστό της Dr. Frank Finnerty τα παράπονά της από τη σεξουαλική «δράση» του συζύγου της, λέγοντας πως «είναι πολύ γρήγορος και τον παίρνει ο ύπνος».

Εκτός από τις εξωσυζυγικές σχέσεις του, ο Andersen με το βιβλίο του αποκαλύπτει πολλά και για τις εξαρτήσεις του JFK.

Ο γιατρός του Max Jacobson, ο οποίος αποκαλείτο «Dr Feelgood», του έδινε υψηλές δόσεις αμφεταμινών με στεροειδή τακτικά στον πρόεδρο και ενίοτε και στην Πρώτη Κυρία.

Οι ενέσεις του Jacobson, τέσσερις φορές την εβδομάδα, προκαλούσαν ανησυχία σε άλλους γιατρούς που πίστευαν πως μπορεί να έχουν παρενέργειες με τα δεκάδες άλλα φάρμακα που λάμβανε ο πρόεδρος για άλλα ζητήματα υγείας.

Ο Gore Vidal, σύμφωνα με το βιβλίο, είχε τρομοκρατηθεί όταν έμαθε πως ο Jacobson «κουράρει» τον JFK και είχε πει στην Jackie να προσέχει διότι ο «Max είχε οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην τρέλα».