Λαμπερή ήταν η χθεσινή εκδήλωση στο Κέντρο Κέννεντυ των ΗΠΑ όπου καλλιτέχνες από το χώρο της υποκριτικής και της μουσικής βραβεύτηκαν για την συμβολή τους στις τέχνες και την προσφορά τους στον αμερικανικό πολιτισμό.

Το θρυλικό συγκρότημα Led Zeppelin, ντυμένοι με μαύρες γραβάτες ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν και δεν πέρασαν απαρατήρητοι από το βλέμμα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Φυσικά αυτό το συγκρότημα επαναπροσδιόρισε “τον τρόπο ζωής” του ροκ εν ρολ», είπε αστειευόμενος ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο με πολύ ανθεκτικά τζάμια», είπε προκαλώντας το γέλιο στους παρευρισκόμενους.

Μεταξύ των μεγάλων ονομάτων που βραβεύτηκαν για επιτεύγματα ζωής ήταν ο ηθοποιός Ντάστιν Χόφμαν, ο παρουσιαστής Ντέιβιντ Λάτερμαν, ο θρυλικός κιθαρίστας των Μπλουζ Μπάντι Γκάι, η μπαλαρίνα Νατάλια Μακάροβα και οι Led Zeppelin.

«Προσπάθησα, με τους συνεργάτες μου, να γράψουμε έναν λόγο που να συνδυάζει το μπαλέτο με τους Led Zepellin, αλλά μια τέτοια ομαλή μετάβαση ήταν αδύνατη», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν παρουσιάσει τις τιμώμενες προσωπικότητες.

«Ο Ντάστιν Χόφμαν είναι μεγάλος μπελάς», είπε αστειευόμενος ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο παρουσιάζοντας τον αξιόλογο ηθοποιό. «Με ενέπνευσε να γίνω και εγώ μεγάλος μπελάς», συνέχισε γελώντας.

Η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια δείπνου που οργανώθηκε για τους νικητές των βραβείων, τόνισε ότι πολλές φορές οι καλλιτέχνες πρέπει να κατέχουν και την τέχνη της διπλωματίας, καθώς έκανε πρόποση προς τιμήν της Μαράκοβα, τη θρυλική μπαλαρίνα στη Σοβιετική Ένωση, η οποία αποστάτησε το 1970.

Ο 76χρονος Τζωρτζ «Μπάντι» Γκάι, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν, ήταν ένας από τους μεγάλους πρωτοπόρους του είδους των Σικάγο Μπλουζ.


Aretha Franklin


Glenn Close


Robert De Niro


Alec Baldwin


Lenny Kravitz


Honors Makarova


David Letterman


Led Zeppelin