Αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων ζητά ένας επιχειρηματίας ελληνικής καταγωγής από τον Κέβιν Κόστνερ, υποστηρίζοντας ότι ο ηθοποιός τον εξαπάτησε.

Ο Σπυρίδων Κοντογούρης διατηρούσε μερίδιο σε εταιρία του Κόστνερ, η οποία είχε αναπτύξει ένα μηχάνημα καθαρισμού του νερού από το πετρέλαιο. Το μηχάνημα αυτό, με το όνομα Ocean Therapy χρησιμοποιήθηκε πέρυσι από την BP για τον καθαρισμό του Κόλπου του Μεξικού από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε εκεί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι ο Κόστνερ τον έπεισε να του πουλήσει το μερίδιό του, μόλις μία ημέρα πριν κλείσει συμφωνία ύψους πενήντα εκατομμυρίων δολαρίων με την BP. Κατά του Κόστνερ κινείται και ο ηθοποιός Στίβεν Μπόλντουιν, ο οποίος επίσης διατηρούσε μερίδιο στην εταιρία.

Οι δικηγόροι του Κόστνερ υποστηρίζουν ότι ο ηθοποιός δεν είχε ρόλο στην κατασκευή του μηχανήματος. Ωστόσο, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ασχολήθηκε για χρόνια με το project, η ιδέα για το οποίο του ήρθε όταν γύριζε την ταινία «Υδάτινος Κόσμος», πριν από 17 χρόνια.