Καλεσμένη στην εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα, «Καλύτερα αργά» του Action 24, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/1), η Νίκη Σερέτη, με αφορμή την θεατρική παράσταση Doctor στην οποία και συμμετέχει αυτό το διάστημα.

Την ηθοποιό τη γνωρίσαμε αρκετά χρόνια πριν μέσα από τον ρόλο της Δεβόρα, στη σειρά «Εκείνες κι εγώ», με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο.

Η Νίκη Σερέτη που γεννήθηκε στο Βελγικό Κονγκό και ήρθε στην Ελλάδα με τον αδερφό της όταν η ίδια ήταν μωρό μίλησε μεταξύ άλλων για την καταγωγή της και στάθηκε στην «πρόθεση» που πάντα παίζει ρόλο όταν κάποιος μιλάει για εκείνην.

Η ηθοποιός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «γεννήθηκα στο βελγικό Κονγκό και ήρθα στην Ελλάδα μαζί με τον αδελφό μου μιας και ο μπαμπάς μου είναι Έλληνας και ήθελε να μεγαλώσουμε στην Ελλάδα. Οπότε όλα μου τα χρόνια, γιατί από ενός μηνός τώρα… μνήμες που είναι καταγεγραμμένες στο σώμα, δεν έχω κάποια θύμηση που να λέω πως “έγινε αυτό” και όλο μου το βίωμα ήταν στην Ελλάδα. Θεωρώ τον εαυτό μου κυρίως Ελληνίδα. Σαφέστατα με ρίζες από την Αφρική αλλά είμαι κυρίως Ελληνίδα».

«Θεωρείς ότι είναι σωστό να λέμε Αφροελληνίδα;» ρώτησε τότε η παρουσιάστρια με την καλεσμένη της να αποκρίνεται ως εξής. «Αν το πεις με ωραίο τρόπο, όπως και να με πεις, δεν έχω κανένα θέμα. Η πρόθεση είναι αυτή που αλλάζει τα πράγματα. Ακόμα και κάποιον αν τον πεις χοντρό ή οτιδήποτε, αν το πεις με μια πρόθεση για να τον θίξεις… Αν πεις “μαύρη” και με υποτιμάς, αν ο “λευκός” είναι ο κυρίαρχος, εκεί χάνουμε λίγο την γλώσσα».

«Δεν πέρασες όμως εύκολα» σχολίασε, εν συνεχεία, η Αθηναϊς Νέκα με την Νίκη Σερέτη να δηλώνει πως «είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν και δεν μου αρέσει πολύ να τριγυρίζω εκεί γιατί το “δεν πέρασα εύκολα” σημαίνει ότι τώρα είμαι πολύ καλά και αυτό με ανάγκασε ή με καθόρισε ώστε να δουλέψω τον εαυτό μου για να μπορώ να αντέχω αυτά που μικρότερη δεν άντεχα ή δεν γνώριζα ή φοβόμουν πολύ» συμπλήρωσε, ακόμα, η Νίκη Σερέτη στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη στο Action 24.