Συνέντευξη στην εκπομπή «Fay’s Time» και τον δημοσιογράφο, Χρήστο Λυσσέα παραχώρησε ο Zaf. Ο νεαρός τραγουδιστής που έχασε τον πατέρα του λίγο πριν γεννηθεί – «Με μεγάλωσαν γυναίκες μαχήτριες, δεν μου έλειψε η πατρική φιγούρα» – και ο οποίος πήγε στο «The Voice» γιατί είναι ένα εργαλείο «Δεν πήγα για να γίνω διάσημος, πήγα γιατί τότε ήταν πολύ trend να πας σε κάποιο σόου αν είχες κάποιο ταλέντο», μεταξύ άλλων, μίλησε για την ενασχόλησή του με τη μουσική, την επιτυχία του τραγουδιού του, «Πες», ενώ αναφέρθηκε και στα αρνητικά σχόλια που δέχεται για την εμφάνισή του.

«Όλα τα τραγούδια που γράφω είναι βιωματικά, εμπνέομαι από τη ζωή και τις εμπειρίες που έχουμε όλοι και νομίζω αυτό είναι και το νόημα, να μιλάμε για πράγματα που έχουν σημασία», είπε αρχικά ο Zaf και συνέχισε: «Ο Γιάννης Ζαφειρίου (όπως είναι το πραγματικό του όνομα) είναι το πιο αγχωτικό άτομο που υπάρχει στον κόσμο, είναι control freak. O Zaf είναι μια περσόνα που όταν με κατακτά κάπως δεν έχω άγχος και νιώθω μια τεράστια δύναμη. Τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει και τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά».

Σχετικά με την επιτυχία του τραγουδιού του «Πες», ο Zaf ανέφερε: «Έκανα manifest πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Είναι πολύ ξαφνικό, γιατί πριν ένα χρόνο ήμουν ένα παιδί που τραγούδαγε στο δωμάτιό του και δεν τον άκουγε κανένας. Ανέβαζα βιντεάκια και τα έβλεπαν 100 άτομα».

Όσον αφορά στα αρνητικά σχόλια που δέχεται για την εμφάνισή του, ο Zaf σημείωσε: «Δεν με επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια. Σχολιάζουν την σεξουαλικότητά μου, το ότι βάφω τα νύχια μου, το ότι μιλάω με ένα περίεργο σίγμα, το ότι τραγουδάω με έναν περίεργο τρόπο. Ο καθένας έχει τη γνώμη του και αφού πλέον θεωρούμαι δημόσιο πρόσωπο είναι απόλυτα φυσιολογικό να δέχομαι τέτοια σχόλια. Έχω περάσει πάρα πολύ bullying γενικότερα».

Τέλος, ο Zaf ρωτήθηκε και για τις σπουδές του και απάντησε: «Είχα τελειώσει την εξειδίκευσή μου στην χειρουργική νοσηλευτική, την οποία μετά την παράτησα για να ασχοληθώ με το Fashion Design, μετά απολύθηκα από την δουλειά μου οπότε παράτησα και το Fashion Design και έτσι τα παράτησα όλα και ασχολήθηκα με τη μουσική. Αυτή τη στιγμή έχω βάλει κάποια πλάνα για την Ελένη Φουρέιρα τώρα και αν όλα πάνε καλά θα δείτε και κάτι καινούριο».