Η Μαντόνα βρισκόταν σε κώμα 48 ωρών, ενώ νοσηλευόταν για πολλές ημέρες τον Ιούνιο με σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη. Η βασίλισσα της ποπ αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σχετικά με την περιπέτεια υγείας που πέρασε, και η οποία έκανε τόσο τους δικούς της όσο και τους φαν της να ανησυχούν.

Αυτό το καλοκαίρι, η νικήτρια Grammy αναγκάστηκε να αναβάλει την περιοδεία της, αφού εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας. «Ήμουν σε τεχνητό κώμα για 48 ώρες», ακουγόταν να λέει η Μαντόνα σε ένα βίντεο, σε δήλωσή της που καταγράφηκε από θαυμαστή. Αυτό ήταν πριν ευχαριστήσει τον καθοδηγητή της στην Καμπάλα, ο οποίος ήταν στο πλευρό της όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο. «Η μόνη φωνή που άκουσα ήταν η δική του. Τον άκουσα να μου λέει – “Σφίξε το χέρι μου”».

Η Μαντόνα συνέχισε, λέγοντας στο πλήθος: «Τις πρώτες στιγμές όταν συνήλθα, είδα τα έξι απίστευτα παιδιά μου να κάθονται γύρω μου – παρεμπιπτόντως, έπρεπε σχεδόν να πεθάνω, για να έχω όλα τα παιδιά μου σε ένα δωμάτιο». Η Madonna μίλησε για τη νοσηλεία της, αφού ευχαρίστησε έναν φίλο στο κοινό, ο οποίος είπε ότι της έσωσε τη ζωή, αφού λιποθύμισε, μεταδίδει το hollywoodreporter.

«Υπάρχουν, σήμερα, μερικοί πολύ σημαντικοί άνθρωποι στο δωμάτιο, οι οποίοι ήταν μαζί μου στο νοσοκομείο. Υπάρχει μια πολύ σημαντική γυναίκα, που με έσυρε στο νοσοκομείο», είπε η Madonna. «Δεν θυμάμαι καν. Λιποθύμησα στο πάτωμα του μπάνιου μου και ξύπνησα στη ΜΕΘ».

Ο Guy Oseary, ο μάνατζερ της Μαντόνα, είχε ανακοινώσει στο Instagram του ότι «αναμένεται πλήρης ανάρρωση» μετά τη νοσηλεία της Madonna τον Ιούνιο. Η νικήτρια Grammy βρισκόταν σε πρόβες για την τρέχουσα περιοδεία της, η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει στον Καναδά τον Ιούλιο πριν τελικά αναβληθεί.

Σε προηγούμενη δήλωση, η Madonna εξέφρασε την ενοχή της για την αναβολή της περιοδείας της. «Δεν ήθελα να απογοητεύσω τον κόσμο που αγόρασε εισιτήρια για την περιοδεία μου. Επίσης, δεν ήθελα να απογοητεύσω τους ανθρώπους που δούλεψαν ακούραστα μαζί μου τους τελευταίους μήνες. Μισώ να απογοητεύω τον οποιοδήποτε», είπε στις αρχές Ιουλίου, παράλληλα με την υπόσχεσή της να επικεντρωθεί στην υγεία της και να επιστρέψει στη σκηνή. Όπως και έκανε…

Οι επαναπρογραμματισμένες εμφανίσεις της ανακοινώθηκαν επίσημα τον Αύγουστο, με την Παγκόσμια Περιοδεία Celebration να ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου στο Λονδίνο, με το σκέλος των ΗΠΑ να ξεκινά στο Μπρούκλιν στις 13 Δεκεμβρίου.