Οι συνδημιουργοί των «Friends» Marta Kauffman, David Crane και ο εκτελεστικός παραγωγός Kevin Bright είναι συντετριμμένοι για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, ο οποίος υποδυόταν τον δημοφιλή Τσάντλερ Μπινγκ στην επιτυχημένη κωμική σειρά του NBC. Ο Πέρι πέθανε στις 28 Οκτωβρίου σε ηλικία 54 ετών στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

«Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά, βαθιά θλιμμένοι από τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Μάθιου», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους στο People. «Φαίνεται ακόμα αδύνατο. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι νιώθουμε ευλογημένοι που τον είχαμε στη ζωή μας. Ήταν ένα λαμπρό ταλέντο».

Οι Kauffman, Crane και Bright δήλωσαν ότι ήξεραν ότι ο Πέρι ήταν κατάλληλος για το ρόλο του Chandler όταν τον πρωτογνώρισαν.

«Είναι κλισέ να λέμε ότι ένας ηθοποιός κάνει έναν ρόλο δικό του, αλλά στην περίπτωση του Μάθιου δεν υπάρχουν πιο αληθινά λόγια», είπαν. «Από την ημέρα που τον ακούσαμε για πρώτη φορά να ενσαρκώνει τον ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ, δεν υπήρχε άλλος για εμάς».

Εξήραν επίσης τον Πέρι ως άνθρωπο, σημειώνοντας την ευφυΐα του και την αίσθηση του χιούμορ του.

«Θα τιμούμε πάντα τη χαρά, το φως, την εκτυφλωτική ευφυΐα που έφερνε σε κάθε στιγμή – όχι μόνο στη δουλειά του, αλλά και στη ζωή», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους. «Ήταν πάντα ο πιο αστείος άνθρωπος στο δωμάτιο.

Περισσότερο από αυτό, ήταν ο πιο γλυκός, με μια δοτική και ανιδιοτελή καρδιά».

Τα τελευταία τους λόγια ήταν μια αναφορά στους τίτλους των επεισοδίων των Friends που άρχιζαν πάντα με το «The One».

«Στέλνουμε όλη μας την αγάπη στην οικογένεια και τους φίλους του. Αυτό είναι πραγματικά το Ένα (σ.σ. επεισόδιο) όπου οι καρδιές μας είναι ραγισμένες», κατέληξαν.

Μία ώρα νωρίτερα, η οικογένεια του Πέρι είχε κάνει την πρώτη της δήλωση για τον θάνατο του ηθοποιού.