Ο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ είπε ότι ο Στίβεν Σιγκάλ δεν αποδέχτηκε ένα «αστρονομικό» ποσό που θα λάμβανε έαν δεχόταν να αγωνιστεί μαζί του. Ο καλλιτέχνης πολεμικών τεχνών και 63χρονος ηθοποιός Βαν Νταμ μίλησε πρόσφατα στην βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» για την καριέρα του και τη μακροχρόνια διαμάχη του με τον 71χρονο Σιγκάλ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, υπενθύμισε ότι ο παραγωγός και εκτελεστικός διευθυντής του κινηματογράφου, Πίτερ Γκούμπερ, ήθελε κάποτε να προωθήσει έναν αγώνα μεταξύ του Βαν Νταμ και του Σιγκάλ, οι οποίοι έχουν δημόσια διαμάχη μεταξύ τους που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990. «Είχαν την ιδέα να γίνει ένας αγώνας με τον Στίβεν στο “Mirage” του Λας Βέγκας», δήλωσε ο Βαν Νταμ στο πρακτορείο. «Είκοσι εκατομμύρια ο καθένας. Δεν δέχτηκε τον αγώνα».

Ο Van Damme, ο οποίος προωθεί τη νέα του ιρλανδική μάρκα ουίσκι Old Oak, μίλησε για τη μακροχρόνια κόντρα του με τον Seagal πολλές φορές στη συνέντευξη. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η κόντρα προέκυψε από ισχυρισμούς που έκανε ο Seagal στις αρχές της δεκαετίας του 1990 που «αμφισβήτησαν τα νόμιμα διαπιστευτήρια μάχης του Van Damme».

«Παιδικά πράγματα», είπε ο Van Damme, όταν ρωτήθηκε για έναν ισχυρισμό του Sylvester Stallone ότι ο Seagal απέρριψε την ευκαιρία να αγωνιστεί το 1997 σε ένα πάρτι που διοργάνωσε ο Stallone. «Οι άνθρωποι μου είπαν ότι ο Σίγκαλ δεν μιλάει τόσο καλά για μένα. Δεν ξέρω γιατί». Ο Van Damme, ο οποίος έκανε το ξεκίνημά του με το Bloodsport του 1988.

Στην πρώτη ταινία του που είδα, είπα: «Αυτός ο τύπος θα τα καταφέρει, είναι πολύ χαρισματικός» είπε για τον Σίγκαλ. «Ακόμα και τώρα, με τα χρόνια του, έχει αυτόν τον τρόπο να μιλάει ο Στίβεν Σίγκαλ». Ωστόσο, κάπου αλλού κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Van Damme με τον The Independent, έδωσε μια πρόχειρη ιδέα για το πώς θα προσέγγιζε τον αγώνα με τον Seagal, αν του ερχόταν ποτέ η ευκαιρία. «Αν τσακωθούμε με εκείνον, τρέχω πιο γρήγορα από αυτόν – πολύ πιο γρήγορα», είπε. «Θα έτρεχα. Θα προσπαθήσει να με πιάσει… Θα επέστρεφα και θα πάλευα. Σας αρέσει η τεχνική;»πρόσθεσε.