Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην «Μεγάλη Εικόνα» και στην Νίκη Λυμπεράκη που έκανε πρεμιέρα χθες στο MEGA. Στην πρώτη «Μεγάλη Εικόνα» της φετινής σεζόν η Νίκη Λυμπεράκη συνάντησε την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις, η ακτιβίστρια με τα «βαριά» επώνυμα ξεδίπλωσε την ιστορία της απαντώντας – απερίφραστα και αφοπλιστικά πολλές φορές – στις ερωτήσεις της Νίκης Λυμπεράκη. Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση υποδέχεται την εκπομπή στο γραφείο αλλά και το καταφύγιο ζώων που εδώ και 15 χρόνια έχει δημιουργήσει στον Ωρωπό και επιβεβαιώνει εκείνο που όσοι την παρακολουθούν διαδικτυακά ήδη υποψιάζονται: Δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα.

«Έχω την τύχη να έχω έναν κύκλο που συμπεριλαμβάνει μόνο κανονικούς ανθρώπους. Δεν έχω φίλους αντίστοιχης κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης, δεν τους θέλω κιόλας. Παντρεύτηκα 26 ετών στα 27. Αισθάνομαι ότι μου πήρε πολλά χρόνια να τον βρω, γιατί ούτε αυτό είναι εύκολο, γιατί η κοινωνία έχει μάθει ότι “ο άντρας έχει την οικονομική δύναμη και η γυναίκα εξαρτάται οικονομικά”. Αυτό δημιουργεί μια ανασφάλεια σε κάποιους ανθρώπους» είπε αρχικά αναφορικά με την στάση των ανθρώπων όταν τη συναντούν και τα άτομα που έχει επιλέξει να είναι στην ζωή της.

Για την μητέρα της, Μαριάννα Λάτση, αλλά και την μητρότητα, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, υπογράμμισε πως, «η μητέρα μου είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που λατρεύει τα παιδιά της αλλά δεν είναι παραδοσιακή μαμά. Δεν έχει μαγειρέψει για εμάς, δεν έχει κάνει τα παραδοσιακά πράγματα που κάνει ένα παιδί με την μαμά του, και αυτό σε οποιασδήποτε οικονομική κατάσταση και αν βρίσκεσαι, είναι κάτι που σου λείπει. Από τη στιγμή που γίνεσαι γονιός, μπορώ να γίνω τέρας για να προστατεύσω το παιδί μου. Δεν υπάρχει κάτι που να με σταματήσει. «Θέλω να πιστεύω ότι είμαι παρούσα ως μαμά για το παιδί μου. Είναι κάτι που μου έλειψε όταν ήμουν παιδί, και έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα το κάνω αλλιώς. Εγώ μεγάλωσα με νταντάδες κατά κύριο λόγο», συμπλήρωσε.

Μπορεί να ταυτιστεί ο «μέσος άνθρωπος» με τις αναρτήσεις της;

Σύμφωνα με την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, «Όλοι είμαστε άνθρωποι. Αυτός ο διαχωρισμός δεν έχει κάποια βάση, τουλάχιστον όχι στη δική μου περίπτωση. Η ζωή μου είναι – σίγουρα διαφορετική από του μέσου Έλληνα – αλλά στη βάση του έχει πολλά κοινά».

Για τον μπαμπά της, Νίκο Κούρκουλο, αποκάλυψε: «Ο μπαμπάς μου είχε μία συνήθεια πάντα να με βάζει για ύπνο. Και πριν τον ύπνο καθόταν 1-2 ώρες ανάλογα με το τι είχε να πει και μου μιλούσε για πολλά πράγματα.

Μου έλεγε για το πώς ζει ο απλός κόσμος και να μην νομίζω ότι αυτό είναι το φυσιολογικό γιατί δεν είναι. Είχε άγχος για το εάν θα γίνω κάλος και φυσιολογικός άνθρωπος. Είχε άγχος να μου πει πράγματα που θεωρούσε ότι έπρεπε να προσέχω. Ήθελε να προλάβει να μου δώσει μαθήματα, γιατί δυστυχώς ήξερε ότι δεν θα είναι εκεί να τα δώσει όταν ενδεχομένως να ήταν η “σωστή” ώρα να τα δώσει».

Κλείνοντας ανέφερε: «Κατάλαβα ότι είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του το βράδυ που μου είπε ότι την επόμενη μέρα δεν θα πάει στη δουλειά. Πρέπει να ήταν μια βδομάδα πριν τον θάνατό του».