Το ΑγκαλιάΖΩ – Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό να υπηρετήσει σφαιρικά το «κεφάλαιο» καρκίνος. Η ενημέρωση του κοινού για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση, η ψυχοκοινωνική στήριξη ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους, η αποκατάσταση αποθεραπευμένων ασθενών και η συνηγορία και διεκδίκηση των δικαιωμάτων ογκολογικών ασθενών είναι βασικά προγράμματά του.

Στα 34 χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του, πάντα δωρεάν, σε χιλιάδες ανθρώπους και έχει συμβάλλει με πολλαπλούς τρόπους ουσιαστικά και τεκμηριωμένα στην ενημέρωση και την αλλαγή στάσης του κοινού για τον καρκίνο. (www.agaliazo.gr – [email protected])

Η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΓΑΙΑ, έχει έως σήμερα υποδεχτεί περισσότερα από 5.000 περιστατικά, ενώ συνολικά πάνω από 16.000 άνθρωποι έχουν εμπιστευθεί τις σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που προσφέρει. Ανταποδίδοντας αυτή την εμπιστοσύνη, η ΓΑΙΑ στηρίζει τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου, «ΑγκαλιάΖΩ» σε μια διήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού.

Στις 25 και 26 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως τις 21:00, εθελοντές του «ΑγκαλιάΖΩ» θα βρίσκονται στο μετρό του Συντάγματος και θα ενημερώνουν το κοινό, ενώ ταυτόχρονα θα διατίθενται χριστουγεννιάτικες μπάλες με την αγορά των οποίων θα μπορούν όλοι να συνεισφέρουν στο σκοπό του Οργανισμού.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, 25 Νοεμβρίου, ο Μ.Κ.Ο. «W.I.N. Hellas» θα συμμετάσχει και αυτός στην εκδήλωση στηρίζοντας το έργο του «ΑγκαλιάΖΩ». Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα μέλη του «W.I.N. Hellas» για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης κάθε μορφής κακοποίησης των γυναικών (σωματικής, ψυχολογικής, λεκτικής, κ.ά.).

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η ΓΑΙΑ, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, βρίσκεται στο πλευρό των ευαίσθητων, κοινωνικά, ομάδων (άποροι, ακρίτες, πολύτεκνοι, κακοποιημένες γυναίκες) προσφέροντας σημαντικά προνόμια, αλλά και δωρεάν υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζει την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, επιβεβαιώνοντας την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία στην οποία εδράζεται η λειτουργία της.