Όσοι βρίσκονται δίπλα σε παιδιά με καρκίνο και στις οικογένειές τους μπορούν να φτιάξουν μια αλυσίδα επικοινωνίας, γνώσης και προσφοράς, όπου κάθε της κρίκος είναι πολύτιμος.

Το πώς θα το μάθουν μέσα από το 7ο σεμινάριο που διοργανώνεται, υπό την αιγίδα της ψυχοκοινωνικής επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Παιδιατρικής Ογκολογίας και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας -Ογκολογίας και θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως και 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».

Το σεμινάριο ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή όλων όσοι έχουν με οποιοδήποτε τρόπο σχέση με το παιδί που πάσχει από καρκίνο.

Μέλη της ιατρονοσηλευτικής και ψυχοκοινωνικής ομάδας, γονείς, παιδιά, αδέλφια, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι και φορείς θα βρεθούν και πάλι μαζί προκειμένου να μοιραστούν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα «πιστεύω» τους για την ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του.

H συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και το πιστοποιητικό παρακολούθησής του, μοριοδοτείται από τον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο με 9 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.