Σε μια γυναίκα στη Ρωσία εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της παραλλαγής του νέου κορονοϊού Δέλτα+, όπως ανακοίνωσε σήμερα (29/06) η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, Άννα Ποπόβα.

«Θέλω να διευκρινίσω ότι το στέλεχος αυτό του ιού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα και ελέγξαμε λεπτομερώς την πληροφορία. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε, και στην πραγματικότητα πρόκειται για την παραλλαγή Δέλτα+…», τόνισε η Ποπόβα στη συνεδρίαση του συντονιστικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ίδια πρόσθεσε πως «η γυναίκα πέρασε τη νόσο σε ήπια μορφή και στην περίπτωση αυτή όλα τέλειωσαν ευνοϊκά». Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επέστησε στην προσοχή στο πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί σήμερα η μαζική ανοσία σε συνθήκες εκθετικής μετάδοσης των νέων στελεχών του κορονοϊού.

Η παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, που εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον περασμένο Οκτώβριο και είναι συνήθως γνωστή ως ινδική παραλλαγή του κορονοϊού. Το Πανινδικό Ινστιτούτο ιατρικών ερευνών είχε ανακοινώσει, ότι η παραλλαγή αυτή του ιού μπορεί να μολύνει ακόμη και εκείνους που είχαν εμβολιασθεί στην Ινδία με τα εμβόλια Covaxin και Covishield.

Η παραλλαγή Δέλτα+ θεωρείται ακόμη πιο μεταδοτική.