Η αρρενωπότητα επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος

Όταν η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο…


ΥΓΕΙΑ
8:50
14/09/2014
Η αρρενωπότητα επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος
loading

Λένε ότι η εμφάνιση παίζει ρόλο. Κι αν μάλιστα συνδυάζεται με… αρρενωπότητα στους άντρες, τότε μάλλον αντί για ένδειξη «ανδρισμού» αποτελεί δείκτη χαμηλής ποιότητας σπέρματος!

Ερευνητές από την Ισπανία, την Αυστραλία και την Κολομβία βρήκαν, ότι οι πιο αρρενωποί άντρες τείνουν να έχουν χαμηλότερη ποιότητα σπέρματος, σε σχέση με τους λιγότερο «μάτσο» ομολόγους τους.

Προηγούμενη έρευνα ανέφερε, ότι οι άντρες με πιο βαθιά φωνή έχουν χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή τα υψηλά επίπεδα της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης εμποδίζουν την παραγωγή σπέρματος.

Ωστόσο, στην τελευταία αυτή μελέτη, που δημοσίευσε η MailOnline, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άντρες που χαρακτηρίζονται ως ελκυστικοί (αντί για «μάτσο») και από τα δύο φύλα, έχουν καλύτερη ποιότητα σπέρματος συγκριτικά με τους πιο αρρενωπούς.

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Evolutionary Biology, οι ερευνητές ανέλυσαν το σπέρμα 50 φοιτητών από το πανεπιστήμιο της Βαλένθια και βρήκαν ότι αυτοί που χαρακτηρίστηκαν ως περισσότερο ελκυστικοί από ένα δείγμα εθελοντών εμφάνιζε υψηλότερη ποιότητα σπέρματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει