Πιθανή σύνδεση των εμβόλιου της AstraZeneca με σπάνια περιστατικά θρομβώσεων εντόπισε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (07/04) σε συνέντευξη Τύπου, μετά την αξιολόγηση των περιστατικών.

Νωρίτερα, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 στους πολίτες κάτω των 60 ετών, εν αναμονή της επαναξιολόγησής του από την Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή.

Μια παγκόσμια αντιπαράθεση για την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες ορισμένων εμβολίων κατά του κορονοϊού έχει προκαλέσει ορισμένες καθυστερήσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού της Νότιας Κορέας, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου με σκοπό να επιτευχθεί συλλογική ανοσία τον Νοέμβριο.

Η AstraZeneca έχει πει πως οι μελέτες της δεν έχουν βρει να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θρομβοεμβολών εξαιτίας του εμβολίου, εκατομμύρια δόσεων του οποίου έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο EMA έχουν πει πως τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων, κάτι που τονίστηκε ξανά σήμερα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μέσω της φράσης «το ισοζύγιο ωφέλειας / κινδύνου παραμένει θετικό».

TAGS