Τον παράμεσο στο αντρικό φύλο έβαλαν στο στόχαστρο Καναδοί ερευνητές και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο μακρύτερος είναι σε σχέση με τα υπόλοιπα δάχτυλα και κυρίως το δείχτη, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να γίνει πλούσιος.

Σύμφωνα με του ερευνητές το μήκος του παράμεσου δείχνει πόσο ανταγωνιστικός είναι κάποιος στη δουλειά του και στη ζωή γενικότερα, είτε όταν κλείνει συμφωνίες, είτε όταν κάνει κάθε είδους διαπραγματεύσεις, είτε όταν «κυνηγάει» μια κοπέλα.

Το επίπεδο της τεστοστερόνης επιδρά, ήδη από την μήτρα της μητέρας, στο σχετικό μήκος των δαχτύλων του παιδιού, τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, αλλά είναι βασικά στους άνδρες που φαίνεται να επηρεάζεται η συμπεριφορά τους.

Όταν ένας άνδρας έχει υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης, άρα και μακρύτερο παράμεσο σε σχέση με το δείκτη, τότε έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και την τάση να θέλει να νικάει παντού στη ζωή του, πράγμα που τον ωθεί να βγάζει περισσότερα χρήματα.

Αντίθετα, σύμφωνα με τους ερευνητές, η συμπεριφορά των γυναικών δεν συσχετίζεται με το μήκος και την αναλογία των δαχτύλων τους, μιας και συνήθως ο δείκτης και ο παράμεσος έχουν τις περισσότερες φορές το ίδιο μήκος.