Το δικό της μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου έστειλε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη.

Η κ. Ράπτη, έκανε αναφορά μεταξύ άλλων στο Μητρώο Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής με Νεοπλασματικά Νοσήματα, το οποίο χαρακτήρισε «σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον».

Αναλυτικά η κ. Ράπτη δήλωσε: «Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου μας θυμίζει την υποχρέωση της πολιτείας, της επιστημονικής κοινότητας και ολόκληρης της κοινωνίας να στηρίξουν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο στην άνιση μάχη που δίνουν με τον καρκίνο και στην οποία πρέπει να βγουν νικητές.

Μας θυμίζει τη Νεφέλη και τον Φίλιππο, παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο και συνάντησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κρατώντας μια δέσμευση που είχε δώσει ακριβώς πριν από ένα χρόνο στους ίδιους σήμερα γίνεται πραγματικότητα με την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα.

Το Μητρώο θα είναι μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, για να μπορούμε να έχουμε μία πλήρη εικόνα όλων των παθήσεων στην πατρίδα μας, ώστε να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο στην καλύτερη αντιμετώπιση».