Τη μετάταξη 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ μελετά η κυβέρνηση

Τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Υγείας


ΥΓΕΙΑ
19:05
31/08/2013
Τη μετάταξη 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ μελετά η κυβέρνηση
2
loading

Tη μετάταξη 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι πολλοί ειδικοί, Έλληνες και ξένοι, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, προτείνουν να μην συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει υπηρεσίες Υγείας και να παραμείνει ως ασφαλιστικός οργανισμός που «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας.

Αν και ο κ Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα από τα πολλά σενάρια που έχουν κατατεθεί για την εξυγίανση του Οργανισμού και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, σημειώνει πως «αυτή τη συζήτηση θα την κάνουμε χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν».

«Οι ειδικοί οι οποίοι μας συμβουλεύουν – και δεν αναφέρομαι μόνο στους ξένους ειδικούς, αναφέρομαι και στους Έλληνες ειδικούς – έχουν πολλές ιδέες για το πως θα αλλάξει ο ρόλος του ΕΟΠΥΥ και ο τρόπος που λειτουργεί. Αυτή την συζήτηση θα την κάνουμε χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν. Π.χ το αν θα είναι μόνο ασφαλιστικός τομέας ή αν θα εξακολουθήσει να είναι όπως σήμερα, ασφαλιστικός οργανισμός και πάροχος υπηρεσιών υγείας είναι μια συζήτηση που μας έχει τεθεί στο τραπέζι και νομίζω ότι πρέπει να την κάνουμε με θάρρος» αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λάβουμε καμία απόφαση που θα οδηγούσε 6.000 γιατρούς σε απόλυση» και στην ερώτηση αν θα μεταταχθούν στο ΕΣΥ δηλώνει πως «όταν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση (για το ρόλο του ΕΟΠΥΥ) θα ολοκληρωθεί και θα δούμε...».

«Η συζήτηση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει με τη γνωστή έκθεση της Task Force από την αρχή του τρέχοντος έτους. Σας λέω εμείς κάνουμε διάφορες συζητήσεις. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο πιο θα είναι το βέλτιστο. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό στο οποίο τελικά θα καταλήξουμε, όποιο και αν είναι αυτό, θα έρθει ως αποτέλεσμα ευρύτατου διαλόγου και αφού θα έχουμε διασφαλίσει όλες εκείνες τις συνθήκες που δεν θα επιτρέπουν σε κάποιον να δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση».

Ο υπουργός αναφέρει επίσης ότι «όποιος γιατρός συλληφθεί να έχει κάνει προκλητική ζήτηση» ή να έχει πλουτίσει παράνομα θα απολύεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Σε ερώτηση εάν θα δώσει τα ονόματα των γιατρών στη δημοσιότητα, ο υπουργός δηλώνει: «Πολύ θα ήθελα να μπορώ να το κάνω. Φοβάμαι ότι χρειάζονται, εάν θυμάμαι καλά το νόμο, τελεσίδικες αποφάσεις για να δώσεις ονόματα στη δημοσιότητα».

Για τα γενόσημα φάρμακα επισημαίνει ότι το υπουργείο κάνει πανεθνική εκστρατεία. «Καλούμε τους πάντες σε εθνική εκστρατεία για την επίτευξη του εθνικού στόχου του 60% στην διείσδυση της αγοράς φαρμάκου. Αν δεν πιάσουμε αυτό τον στόχο, θα έχουμε αποτύχει ως σύστημα. Τα γενόσημα είναι καλά φάρμακα, είναι ασφαλή φάρμακα, και αν κάποιος γιατρός επιμένει να μας δίνει ένα φάρμακο όχι γενόσημο για μια συγκεκριμένη πάθηση που αποδεδειγμένα το γενόσημο θεραπεύει, αυτό μας δημιουργεί μεγάλες υπόνοιες και πρέπει και στον ασθενή να δημιουργεί μεγάλες υπόνοιες» τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Τέλος υποστηρίζει ότι το υπουργείο Υγείας θα έχει σημαντική συμμετοχή και στο δεύτερο κύμα κινητικότητας, που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar JB

    ΤΟ ΌΤΙ Η ΛΥΒΥΗ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΔΏΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΆΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΆΤΩ "ΚΎΡΙΟΥΣ ..ΜΟΥΝΓΑ ......................"Εδώ και καιρό , μέσα στα πλαίσια της «ανθρωπιστικής» συμπαράστασης προς τον χειμαζόμενο λαό της Λιβύης, η Ελλάδα δέχθηκε να φιλοξενήσει Λίβυους «πολυτραυματίες» και «τραυματίες» σε νοσοκομεία της χώρας.

  2. avatar Γκιοζης Καρας

    Μαλλον παιρνει φορα για...
    κολοτουμπα παλι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει