Χειρουργική αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη χωρίς επιπλοκές και για όλες τις ηλικίες

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε από τον Χειρούργο Ουρολόγο Νικόλαο Μπαφαλούκα


ΥΓΕΙΑ
9:00
04/10/2018
Χειρουργική αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη χωρίς επιπλοκές και για όλες τις ηλικίες
2
loading

Οι περισσότεροι ασθενείς οι οποίοι εμφανίζουν προβλήματα στον προστάτη, πιστεύουν πως ένα πιθανό χειρουργείο κρύβει μεγάλη ταλαιπωρία, παρατεταμένη νοσηλεία, μεταγγίσεις αίματος, μετεγχειρητικούς πόνους και επιπλοκές όπως η ακράτεια ούρων και η στυτική διαταραχή.

Σήμερα, αυτές οι απόψεις θεωρούνται επιστημονικά παρωχημένες, καθώς έχει συντελεστεί κυριολεκτικά επανάσταση στον τομέα της χειρουργικής αντιμετώπισης του μεγάλου, καλού προστάτη.

Συγκεκριμένα, με τη χρήση της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας TURIS και την αντίστοιχη χειρουργική εξειδικευμένη τεχνική η επέμβαση του προστάτη έχει γίνει μια απολύτως ασφαλής, απλή και αναίμακτη διαδικασία.

Η μέθοδος TURis αποτελεί πια την κυρίαρχη μέθοδο αφαίρεσής του. Το ακρωνύμιο TURis σημαίνει: διά μέσου της ουρήθρας αφαίρεση ή εκτομή του προστάτη με φυσιολογικό ορό.

Επικοινωνήστε με τον κο Μπαφαλούκα εδώ

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός χειρουργείου TURis

Ο ουρολόγος, όταν χειρουργεί με οπτικές ίνες και διά μέσου κάμερας, το κάνει χρησιμοποιώντας φυσιολογικό ορό. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η κλασική παλαιά μέθοδος, η διά μέσου της ουρήθρας αφαίρεση του προστάτη, απαιτούσε τη χρήση υγρών τα οποία περιόριζαν το χειρουργό και τον ανάγκαζαν να επιλέγει για να χειρουργεί με τη μέθοδο αυτή μικρούς ως μέτριους προστάτες, καθώς τα υγρά αυτά θα μπορούσαν να απορροφηθούν και να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στην υγεία του χειρουργημένου ή, στην καλύτερη περίπτωση, να αναγκάσουν τον ουρολόγο να σταματήσει την επέμβαση.

Επικοινωνήστε με τον κο Μπαφαλούκα εδώ

Ο περιορισμός της επιλογής του μικρού προστάτη δεν υπάρχει πια, έχει εξαλειφθεί αφού μπορούμε πλέον να χειρουργούμε με απόλυτη ασφάλεια και γρήγορα μεγάλους προστάτες.

Το δεύτερο πλεονέκτημα της επέμβασης είναι η χρήση του ειδικού ηλεκτροδίου με τον ημισφαιρικό σχεδιασμό, που σε αντίθεση με την παλαιά μέθοδο, δεν τεμαχίζει ούτε κόβει τον ιστό, αλλά γλιστρά κυριολεκτικά επάνω στον ιστό και ταυτόχρονα τον εξαχνώνει,  δηλαδή τον αφαιρεί και ταυτόχρονα κάνει και αιμόσταση. Το πέρασμα του ηλεκτροδίου πάνω από τον ιστό του προστάτη αφήνει μια ομαλή επιφάνεια χωρίς αιμορραγία, η οποία θα επουλωθεί άμεσα και γρήγορα. Αυτό είναι το πιο μεγάλο από τα πλεονεκτήματα της νέα μεθόδου, ο απόλυτος έλεγχος της αιμορραγίας.

Ασθενείς που κάνουν χρήση αντιπηκτικών, αλλά και ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, που πριν δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν χειρουργικά, τώρα έχουν την ευκαιρία να μπορούν να χειρουργηθούν γρήγορα, αναίμακτα, αποτελεσματικά και με μόνο μίας μέρας νοσηλεία.

Άλλο ένα από τα πλεονεκτήματα της μεθόδου TURis είναι η παραμονή του ασθενούς στην κλινική για μόνο ένα 24ωρο, σε αντίθεση με την πολυήμερη παραμονή των ασθενών που χειρουργούνται με την κλασική μέθοδο ή με τη διακυστική προστατεκτομή – χειρουργείο με τομή.

Με τη μέθοδο αυτή, η αφαίρεση του προστάτη γίνεται χωρίς να υπάρχει καμιά απολύτως επίπτωση στη στύση ή στη σεξουαλική διάθεση του ασθενούς. Απλά θα πρέπει για λίγο διάστημα να απέχει σεξουαλικά.

Ποιοι είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για να υποβληθούν στη μέθοδο Turis;

Η μέθοδος εφαρμόζεται σε όλους τους άνδρες. Σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που φέρουν μόνιμο καθετήρα folley τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και το πρόβλημα της υπερτροφίας λύνεται οριστικά.

Νικόλαος Μπαφαλούκας, MD, Χειρούργος Ουρολόγος FEBU.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση ourologia.eu ή καλέστε στα τηλέφωνα 210 6994100 και 6944 671969.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Karam

    Αν προβεις στο περιορισμο του προστατη , οποσδηποτε εχεις την παλληνδρομηση; στη καλοηθη υπερπλασια αναφερομαι

  2. avatar Hector1955

    Ωραία μας τα λέει ο γιατρός. Αποκρύπτει όμως κάτι: Μετά από επέμβαση με μέθοδο Turis, ο ασθενής μπορεί μεν να έχει στύση αλλά παθαίνει \"παλίνδρομη εκσπερμάτιση\", δηλαδή το σπέρμα αντί να βγαίνει προς τα έξω, οδεύει προς την ουροδόχο κύστη. Και αν μεν ο άνθρωπος είναι μεγάλης ηλικίας αυτό δεν είναι σημαντικό, αν όμως είναι μικρότερος αυτό έχει μεγάλη σημασία τόσο για τη σεξουαλική ζωή του όσο και για την ψυχική υγεία του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει