Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Γυροειδής αλωπεκία, όσα πρέπει να ξέρετε

Μια νέα, απόλυτα φυσική θεραπεία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα


ΥΓΕΙΑ
11:53
18/10/2017
Γυροειδής αλωπεκία, όσα πρέπει να ξέρετε
2
loading

Η γυροειδής αλωπεκία είναι ασθένεια του τριχωτού που εκδηλώνεται στο 1% του πληθυσμού και εκδηλώνεται με απώλεια τριχών κατά τόπους και που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγήσει ακόμα και σε καθολική απώλεια τριχών στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα.

Αναφορικά με το θέμα μας ενημερώνει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος - αφροδισιολόγος, Γραμματέας Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ)– Επιστημονική Διευθύντρια κλινικής Cosmetic Derma Medicine.

Η επικρατέστερη αιτία της γυροειδούς αλωπεκίας είναι η διαταραχή του ανοσοποιητικού – έχει επομένως αυτοάνοσο υπόστρωμα -  που σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού αναγνωρίζει τα τριχοθυλάκια ως ξένο σώμα και τα προσβάλλει. Το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, μέσω των Τ-λεμφοκυττάρων, αναγκάζει τα τριχοθυλάκια να εισέλθουν στην τελογενή  φάση - το τελικό στάδιο ζωής της τρίχας.

Μετά το πέρας της τελογενούς φάσης, δηλαδή περίπου μετά από 3 μήνες οι τρίχες πέφτουν ενώ για να υπάρξει επαναφύτρωση πρέπει να σταματήσει η προσβολή των τριχοθυλακίων από τα Τ-λεμφοκύτταρα.

shutterstock_644311801

Πέραν του αισθητικού προβλήματος η γυροειδής αλωπεκία δεν επιβαρύνει την υγεία δηλαδή δεν πλήττει άλλα οργανικά συστήματα. Μπορεί όμως να επηρεάσει πολύ αρνητικά την ψυχολογία του ασθενούς. Επίσης, μπορεί να συνδέεται και με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα όπως θυρεοειδίτιδα ή λεύκη.

Η θεραπεία της γυροειδούς αλωπεκίας μπορεί να είναι τοπική ή συστηματική με κορτικοστεροειδή που ως γνωστό δεν θεραπεύουν, μόνο αναστέλλουν τα συμπτώματα. Για την αντιμετώπισή της, συνήθως, ακολουθείται θεραπεία δερματολογικής φύσεως με κορτιζόνη και η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από το είδος, την έκταση και την περιοδικότητα του φαινομένου.

Ως νόσημα παρουσιάζει εξάρσεις και υφέσεις με το στρες να αποτελεί παράγοντα που επιβαρύνει σημαντικά τα συμπτώματα της νόσου. Γι’ αυτό στα πλαίσια της θεραπείας συστήνονται πάντα και μέθοδοι που ανακουφίζουν από το στρες.

Τα νέα είναι ενθαρρυντικά

ΑΝΔΡΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Πλέον στις θεραπευτικές επιλογές έχει προστεθεί η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος που μπορεί να επαναφέρει την πυκνότητα των μαλλιών σε δύσκολες μορφές αλωπεκίας. Η διαδικασία εφαρμόζεται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και βασίζεται στο αίμα μας.

Ο γιατρός κάνει αιμοληψία από τον ενδιαφερόμενο. Ακολουθεί η επεξεργασία του αίματος, ο διαχωρισμός του πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος  και η ενεργοποίησή  του με αυξητικούς παράγοντες.

Στη συνέχεια, ο εξειδικευμένος γιατρός εγχέει το ενεργοποιημένο πλάσμα στο τριχωτό της κεφαλής με τη μορφή μεσοθεραπείας. Η θεραπεία ενεργοποιεί τα βλαστοκύτταρα των τριχοθυλακίων και οδηγεί σε επαναφύτρωση των τριχών.  Επίσης αυξάνει το μέγεθος της διαμέτρου της τρίχας  και επιμηκύνει το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας  (αναγενής φάση) με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μην πέφτουν πρόωρα.

Σημαντικό πλεονέκτημα της θεραπείας είναι ότι δεν έχει παρενέργειες καθώς δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα παρά μόνο αυτόλογοι παράγοντες. Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής και μπορεί να εφαρμοστεί και σε παιδιά.

DrTsiatoura
Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος - αφροδισιολόγος, γραμματέας Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (ΕΕΕΔΑ)– Επιστημονική Διευθύντρια κλινικής Cosmetic Derma Medicine

Info

Cosmetic Derma Medicine

www.cosmeticdermamedicine.gr

[email protected]

 • Αθήνα: 210 6980451
 • Κηφισιά: 210 6232220
 • Θεσσαλονίκη: 2310  224240
 • Πάτρα:  2610 226562
 • Ρόδος: 22410 32700
 • Λεμεσός: 00357 25251040

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar παρακολουθωντας

  τα social media τους παντως εχουν δειξει εντυπωσιακα αποτελεσματα με τη συγκεκριμενη μεθοδο που δε νομιζω οτι μπορει να εχει παρενεργεια κατι που προερχεται απο τον ιδιο οργανισμο. Το τελευταιο που ειδα αφορουσε δυο παιδακια, των οποιων η εξελιξη ειναι καταπληκτικη

 2. avatar Η γυροειδής αλωπεκια

  Ειναι νόσημα χρόνιο και απρόβλεπτο αγνώστου αιτιολογίας.Οριστικη θεραπεία δεν υπάρχει παρά μόνο προσπάθειες,ευτυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις έχει αυτόματη υποχώρηση.Η νεότερη θεραπεία που υπάρχει στο εξωτερικό στοχεύει σε συγκεκριμένους υποδοχείς (jak) αλλά έχει σοβαρές παρενέργειες για την ώρα.Ολα τα άλλα ωραία είναι αλλά για την ώρα ανεπαρκή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει