Σε μείωση έως και 8% του καρδιαγγειακού κινδύνου μπορεί να οδηγήσει η μείωση κατά 1% των κακών κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή μας και η αντικατάστασή τους από υγιεινές επιλογές. Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην British Medical Journal. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια αύξηση  περίπου 5% των λιπαρών που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα κόκκινα κρέατα, τα γλυκά και τα προστιθέμενα λίπη στο μαγείρεμα μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση κατά 25% του καρδιαγγειακού κινδύνου μέσα στα επόμενα 24-28 χρόνια. Ωστόσο η αντικατάσταση κατά μόλις 1% αυτών των κορεσμένων λιπαρών με πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων μείωνε τον κίνδυνο για την καρδιά κατά 6% έως 8%. Η έρευνα βασίστηκε στην ανάλυση των στοιχείων που προέρχονταν από 73.147 γυναίκες μεταξύ 1984 και 2012 και 42.635 ανδρών μεταξύ του 1986 και του 2010. Πηγή: vita.gr