Θα ξαναδούμε τις μετεγγραφές από την αρχή δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη τηλεόραση του ΣΚΑΪ ενώ επεσήμανε ότι «δε θα κάνουμε εύκολες μετεγγραφές . Όσοι δίνουν σε πανεπιστήμια της περιφέρειας και επιτυγχάνουν σε αυτά θα τους ζητήσουμε και σε αυτούς και τις οικογένειές τους να το λάβουν υπόψη όταν τα επιλέγουν αυτά τα πανεπιστήμια σε σχέση με τις δυνατότητές τους να φοιτήσουν σε αυτά».

«Δεν μπορούν όλοι να έρθουν στην Αθήνα και να εξαφανιστούν τα περιφερειακά πανεπιστήμια ούτε τα πανεπιστήμια του κέντρου να απορροφήσουν τόσους φοιτητές» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς ενώ όσον αφορά τους αιώνιους φοιτητές ο υπουργός δήλωσε ότι δεν θα επανεγγραφούν μαζικά αιώνιοι φοιτητές.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ότι ανάμεσα στους αιώνιους φοιτητές που διεγράφησαν υπάρχουν ενδεχομένως περιπτώσεις που διεγράφησαν αδίκως γιατί είχαν κάποια κωλύματα σε σχέση με την κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων. Θα προσπαθήσουμε να τους βρούμε έναν, έναν μετά από μια γενική πρόσκληση ότι υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία να ολοκληρώσετε κάποιες σπουδές που οι δυσκολίες της ζωή σας απέτρεψαν να τις ολοκληρώσετε. Ή δυνατόν έναν έναν ή με προσωπική συνέντευξη, συζήτηση να δούμε και το πρόβλημα και τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει ο επανεγγραφόμενος για να ολοκληρώσεις τις σπουδές του» ανέφερε ο κ. Μπαλτάς.

Στην προγραμματικές δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει τα εξής:
Εδώ μπαίνει το μεγάλο ψευδοπρόβλημα των «αιωνίων». Είναι ψευδοπρόβλημα γιατί από τους αιωνίους κάποιοι έχουν αποβιώσει. Από τους αιωνίους κάποιοι έχουν μεταναστεύσει, από τους αιωνίους κάποιοι έχουν κάνει τελείως διαφορετικές δουλειές. Πρέπει να βρούμε όμως ποιοι έχει νόημα αν θελήσουν να μπορούν να επιστρέψουν.

Και αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει σε προσωποποιημένη βάση με τη βοήθεια του νέου είδους διοικητικού προσωπικού που θα έχουμε στα πανεπιστήμια.