Η επικείμενη εισαγωγή του μαθήματος της «Πληροφορικής» ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπεί στην υποβάθμιση του μαθήματος της Χημείας, αλλά αντίθετα αποβλέπει στη διεύρυνση της δυνατότητας επιλογής που έχουν οι μαθητές σε σχέση με τις μελλοντικές σπουδές τους.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ο υπουργός Παιδείας, ενώ τονίζει ότι το υπουργείο αξιολογεί συνεχώς την οργάνωση της διδασκαλίας των μαθημάτων και αναζητά τρόπους βελτίωσής τους. Σχετικές προτάσεις λαμβάνονται υπόψη και μελετώνται στο πλαίσιο μελλοντικής αναμόρφωσης των μαθησιακών πεδίων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr με τροπολογία που καταθέτει ο υπουργός Παιδείας εντάσσεται το μάθημα της Πληροφορικής στις πανελλαδικές και πλέον δημιουργείται στην ουσία ένα νέο επιστημονικό πεδίο.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΘΕΤΙΚΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ

ΘΕΤΙΚΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Ν.ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ν.ΓΛΩΣΣΑ

Ν.ΓΛΩΣΣΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΦΥΣΙΚΗ

ΑΡΧΑΙΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΥΓΕΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Ν.ΓΛΩΣΣΑ

Ν.ΓΛΩΣΣΑ

Ν ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΦΥΣΙΚΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤ.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤ.

ΧΗΜΕΙΑ

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝ.ΘΕΩΡΙΑΣ

ΑΡΧΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΤ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ/ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΑ

Στο πρωινό πρόγραμμα τα ειδικά μαθήματα

Όσον αφορά τα ειδικά μαθήματα ενώ στο νόμο για το Νέο Λύκειο προβλεπόταν η δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής σε ώρες εκτός πρωινής λειτουργίας σχολείων στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, στα ισπανικά και στα ιταλικά με την τροπολογία που καταθέτει ο υπουργός Παιδείας δύναται να λειτουργούν τμήματα των πιο πάνω ειδικών μαθημάτων εντός του πρωινού προγράμματος

Ώρες μαθημάτων κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος

Αλλαγές έχουμε και στις συνολικές ώρες των μαθημάτων αφού ο νόμος για το Νέο Λύκειο όριζε ότι στη Γ’ Λυκείου οι συνολικές ώρες διδασκαλίας ήταν 34 ενώ με την τροπολογία του υπουργού μειώνονται κατά μία και φθάνουν τις 33.

Αλλαγές παρατηρούνται ως προς τον αριθμό των μαθημάτων αφού αφαιρείται το μάθημα της «Εισαγωγής στους Η/Υ», ενώ αυξάνεται κατά μια ώρα η διδασκαλία της φυσικής αγωγής.

ΚΟΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΝΟΜΟΣ 4186/2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 7/11/2014

Ν.ΓΛΩΣΣΑ

4 ΩΡΕΣ

Ν. ΓΛΩΣΣΑ

4 ΩΡΕΣ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

2 ΩΡΕΣ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

2 ΩΡΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η/Υ

2 ΩΡΕΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η/Υ

0 ΩΡΕΣ

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

2 ΩΡΕΣ

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

2 ΩΡΕΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

1 ΩΡΑ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

2 ΩΡΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

2 ΩΡΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

2 ΩΡΕΣ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

1 ΩΡΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

1 ΩΡΑ

Περισσότερα για τη διαμόρφωση της ‘ λυκείου με την τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο άρθρο του newsbeast.gr.