Επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα στα ΜΑΤ και εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα από όλη την Ελλάδα οι οποίοι κατευθύνονταν και από τις δυο κατευθύνσεις της εθνικής οδού προς τα διόδια των Τεμπών με στόχο να διαδηλώσουν και παράλληλα να πραγματοποιούσαν συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού.

Οι αστυνομικοί εμπόδισαν τους εκπαιδευτικούς από τη Βόρεια Ελλάδα να συνενωθούν ώστε να διαδηλώσουν από κοινού με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών υπήρξαν τραυματισμοί ενώ ένας εκ των τραυματισθέντων ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Καλομοίρης που κατήγγειλε την αστυνομική βία και δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Astra TV « ο επικεφαλής των δυνάμεων της αστυνομίας επιτέθηκε με βιαιότητα εναντίον μου και μπροστά στα μάτια του ένας επικεφαλής διμοιρίας με χτύπησε με άγριες κλωτσιές στα πόδια με τραυμάτισε στο χέρι, το οποίο πιθανόν να έχει σπάσει και στα πλευρά επίσης καθώς και άλλους διαδηλωτές, γυναίκες, συναδέλφους».

Οι εκπαιδευτικοί έκαναν προσπάθειες να κλείσουν την εθνική οδό αλλά σε κάθε τους απόπειρα απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ που έκανα και χρήση χημικών. Μάλιστα μια από τις εκπαιδευτικούς διαμαρτυρήθηκε για τη ρίψη των χημικών στους αστυνομικούς λέγοντας τους «δάσκαλοι των παιδιών σας είμαστε, μετανάστες θα πάνες τα παιδιά σας. Ρίχνετε χημικά. Γιατί ; Τι είμαστε; Κατσαρίδες είμαστε;»

Μετά από την παρέλευση 4 περίπου ωρών και συγκεκριμένα στις 4.30 οι εκπαιδευτικοί από τη Λάρισα, Αθήνας και άλλες πόλεις της Νότιας Ελλάδας μετέβησαν στη Λάρισα όπου έκαναν πορεία διαμαρτυρίας.

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Astra Tv στην περιοχή των Τεμπών βρέθηκαν 8 διμοιρίες των ΜΑΤ και περίπου 500 εκπαιδευτικοί. Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και ότι δεν θα τους πτοήσουν τα ΜΑΤ ενώ για ακόμη μια φορά ζήτησαν να μην υπάρξουν απολύσεις.

Το βίντεο του δελτίου του ASTRA TV όπως αναρτήθηκε από το onlarissa.gr:

Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλειος