«Όχι» Αρβανιτόπουλου σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών

«Στόχος είναι να μην μείνει κανείς άνεργος»


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
20:39
31/08/2013
«Όχι» Αρβανιτόπουλου σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών
1
loading

Ήπια αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αν αυτοί προχωρήσουν σε απεργίες στην αρχή της χρονιάς, προαναγγέλει ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Realnews, αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση, όπως είχε κάνει στις Πανελλαδικές και προσθέτει ότι «η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέτουμε επιπλέον βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια όσον αφορά τις σπουδές των παιδιών».

Διαβεβαιώνει δε ότι «δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού», ούτε και θα συμμετάσχουν άλλοι στο β' κύμα κινητικότητας και πως «στόχος είναι να μην μείνει κανείς άνεργος».

«H συντριπτική πλειοψηφία όσων προέρχονται από ειδικότητες υγείας θα απορροφηθούν στο υπουργείο Υγείας. Επίσης, εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθούν από υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας».

Στην ερώτηση αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Παιδείας απαντά: «Φυσικά θα ανοίξουν. Με τα βιβλία στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις και μάλιστα σε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας δωρεάν παιδείας που θέτει πάνω από όλα το συμφέρον των μαθητών. Ο στόχος μας είναι κάθε ώρα μαθήματος να πιάνει τόπο, να δίνει γνώσεις, εφόδια και προοπτικές και να καλλιεργεί τις δεξιότητες των μαθητών».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar kwstas

    κανένας εκπαιδευτικός άνεργος .γιατί δεν θα μας ψηφίσουν ξανά . αφού μπορούμε να βάζουμε Τόσους φόρους και να τους πληρώνουμε όλους ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει