Κατά της απεργίας τις ημέρες των εξετάσεων και κατά της επιστράτευσης τάχθηκαν, κατά πλειοψηφία, οι καθηγητές του Ηρακλείου, στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ, που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ στο 3ο Λύκειο της πόλης.

Κατά τη συνέλευση, προτάθηκαν άλλες μορφές κινητοποιήσεων και κυρίως να προετοιμαστεί η ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις μετά τις εξετάσεις. Μεταξύ άλλων οι καθηγητές του Ηρακλείου προτείνουν:

– Η Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ να εκδώσει ψήφισμα με το οποίο να ζητά την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

– Να γίνει συγκρότηση επιτροπής, που θα ξεκινήσει άμεσα επαφή και επικοινωνία με μαθητικά συμβούλια, συλλόγους γονέων και εργαζομένων στην πορεία οικοδόμησης μετώπου παιδείας, ώστε να αναπτυχθούν δράσεις μέσα στους μήνες Μάιο – Ιούνιο.

– Δέσμευση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για νέες Γενικές Συνελεύσεις στο τέλος της επόμενης βδομάδας για την παραπέρα οργάνωση των κινητοποιήσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.