Η σύγχρονη μορφή της τέχνης της ζωγραφικής, σε όρους τεχνολογίας, ακούει στο όνομα ART & DESIGN, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, ο «καμβάς» είναι… η οθόνη του Η/Υ και τα «πινέλα»… το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι»! Η Γραφιστική, τα Δομικά Έργα, η Διακόσμηση, η Φωτογραφία, το 3D Animation, αποτελούν τις ειδικότητες του σύγχρονου Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Γραφιστική

Ο μελλοντικός Γραφίστας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και όλα τα επικοινωνιακά μέσα που διαθέτει έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο επαγγελματία με μεγάλες προοπτικές στον χώρο. Πρόκειται για ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα, δεδομένου ότι τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν διακρίνονται από δημιουργικότητα, φαντασία και διάθεση για πειραματισμό. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ο σπουδαστής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να συμμετέχει σε πραγματικά projects που αναλαμβάνουν οι καθηγητές, για τους πελάτες τους, όπως η εταιρεία Jagermeister Hellas, το Club Vogue, το Bar-Restaurant Shark ή με απευθείας ανάθεση από επώνυμες εταιρίες όπως η Dust & Cream, το ερασιτεχνικό τμήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς κα. δίνοντας στον σπουδαστή την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με τον χώρο και να βιώσεις μια πραγματική επαγγελματική εμπειρία.

Φωτογραφία

Η Τέχνη της φωτογραφίας είναι ένα καλλιτεχνικό επάγγελμα που χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα, φαντασία και ακρίβεια. Με την εξάπλωση του internet η χρήση της φωτογραφίας γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη, καθιστώντας τον επαγγελματία φωτογράφο έναν χρήσιμο συνεργάτη σε κάθε είδους διαφημιστική εταιρεία και δημιουργικό γραφείο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ο σπουδαστής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε πλήθος από πραγματικά projects, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, θεματικές φωτογραφίσεις, φωτογραφική κάλυψη εκδηλώσεων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 κα. όπου θα τον κρατούν σε διαρκή επαφή με τον κλάδο σου. Επίσης, θα εκπαιδευτεί σε όλο το φάσμα των εφαρμογών της Φωτογραφίας δίπλα σε καταξιωμένους καθηγητές με μεγάλη εμπειρία στον εκάστοτε χώρο (μόδα, ΜΜΕ, καλλιτεχνική, διαφήμιση κλπ), με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτισή του. Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360  οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στα πλέον σύγχρονα εργαστήρια με την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών του, πέραν των τυπικών απαιτήσεων. Τα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 παραμένουν στη διάθεση των σπουδαστών και μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων για περαιτέρω εξάσκηση και ενασχόληση με το αντικείμενο, ενώ περιλαμβάνουν:

  • Studio τηλεοπτικών παραγωγών.
  • Control room.
  • Αίθουσα μοντάζ με εξοπλισμό για post production.
  • Εργαστήρια Η/Υ με PC και Mac με λογισμικό μίξης εικόνας και ήχου.

3D Animation

Ο Τεχνικός Κινούμενης Εικόνας έχει πλέον μετατραπεί σε ένα σύγχρονο καλλιτέχνη καθώς ασκεί ένα επάγγελμα ιδανικό για ανθρώπους με έντονες ιδέες, φαντασία, ταλέντο, δημιουργικότητα και διάθεση για πειραματισμό. Κατά τη διάρκεια των σπουδών στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ο σπουδαστής θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθεί και να συμμετέχει σε πραγματικά projects που αναλαμβάνουν οι καθηγητές του κλάδου για τους πελάτες τους, όπως το ερασιτεχνικό τμήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς κα. Παράλληλα, θα υπάρχει πλήρης εκπαίδευση σε όλο το φάσμα των εφαρμογών του 3D Animation (Video games design, Video special effects, Τρισδιάστατοι χαρακτήρες κλπ).

Διακόσμηση

Ο διακοσμητής έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία που χαρακτηρίζεται από φαντασία και δημιουργικότητα. Με ευγένεια και  ακρίβεια προσπαθεί να προσαρμόσει τις ανάγκες κάθε πελάτη ώστε να φτάσει σε ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Σήμερα, ο διακοσμητής αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα με μεγάλες οικονομικές απολαβές. Πέρα από τις διακοσμητικές προτάσεις του, ο απόφοιτος της ειδικότητας είναι σε θέση να προτείνει λύσεις όσον αφορά στην ανακαίνιση και ανακατασκευή ενός χώρου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ο σπουδαστής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί, να συμμετέχει ενεργά και να επιμορφωθεί με πραγματικά projects που αναλαμβάνουν οι καθηγητές του τομέα. Επιπροσθέτως  θα εκπαιδευτεί σε όλο το φάσμα των εφαρμογών του κλάδου της εσωτερικής αρχιτεκτονικής διακόσμησης (σχεδιασμός κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, σκηνικά θεατρικών παραστάσεων, θεματικές βιτρίνες καταστημάτων κλπ), με στόχο την πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτιση.

Σχεδιαστής Δομικών Έργων

Ο Τεχνικός Δομικών Έργων επιμελείται ο ίδιος τις διαδικασίες για ένα σωστό αποτέλεσμα, διενεργεί ελέγχους και μετρήσεις και βάζει την προσωπική του εικαστική σφραγίδα. Επιπλέον, κατέχει θέση-κλειδί, όσον αφορά το σχεδιασμό, τη μελέτη, την κατασκευή και την επίβλεψη έργων, όπως  κατοικίες, κτιριακά συγκροτήματα, βιομηχανικοί χώροι κα. Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να επιμεληθεί την ανακαίνιση παλιών και νέων κτιρίων σε πραγματικές συνθήκες, αλλά και να πάρει επιπλέον γνώσεις μέσα από ειδικά σεμινάρια.

Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει  τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να αποκτήσουν το Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN. Η Πιστοποίηση LRN, επιπέδου Higher Diploma – Level 6 Equivalent, είναι αναγνωρισμένη από τον βρετανικό φορέα OFQUAL.

Γραφείο Σταδιοδρομίας

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει εγγυημένη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων. Πρόκειται για το πρώτο ΙΕΚ της χώρας που έδωσε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έρχονται σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο. Μπες τώρα στο iekdelta360.gr και επίλεξε το επάγγελμα που σου ταιριάζει!