Ένας μήνας συμπληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος σκοτώθηκε από μαχαίρι κατά τη φονική επίθεση του τάγματος εφόδου Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ορισμένων Ελλήνων συνεργών τους, οπαδών του Παναθηναϊκού, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην πλατεία έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Περισσότερα από 100 άτομα έχουν συλληφθεί και πολλά ακόμη αναζητούνται, ωστόσο οι έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες. Από τη μία τα στοιχεία είναι περιορισμένα, καθώς η επίθεση στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ φαίνεται πως συνέβη σε «τυφλό σημείο» και δεν έχει καταγραφεί από κάμερες, ενώ τα ευρήματα των αρχών από το σημείο της εφόδου δεν έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα.

Επιπλέον οι χούλιγκανς που κρατούνται χωριστά σε πολλές φυλακές της χώρας, τηρούν «ομερτά». Εξάλλου οι περισσότεροι εξ αυτών είναι σεσημασμένοι και αρνούνται οποιαδήποτε συνεργασία με τις αρχές, ευελπιστώντας πως με τη «σιωπή» θα μπορέσουν να απαλλαγούν τελικά από τις βαριές κατηγορίες.

Το γεγονός ότι κατάφεραν να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και να εξαπολύσουν τη φονική επίθεσή τους, διασχίζοντας – παρά τις απαγορεύσεις – 1.500 χλμ, χωρίς να τους σταματήσει κανείς, οδήγησε και σε καρατομήσεις αξιωματικών της αστυνομίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, να παραδέχεται το «φιάσκο» και τα μοιραία λάθη της ΕΛΑΣ.  

Η δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει αφήσει όμως ανεξίτηλο το σημάδι της και περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, όπου φίλοι της ομάδας, αλλά και κόσμος εκτός αυτής, εξακολουθεί καθημερινά να περνάει και να αφήνει λουλούδια, κασκόλ και άλλα συμβολικά αντικείμενα στο σημείο, όπου ο Μιχάλης Κατσούρης έπεσε νεκρός. Πολλά είναι και τα συνθήματα και τα γκράφιτι στη μνήμη του 29χρου οπαδού της ΑΕΚ.

Φωτογραφίες του Newsbeast