Ιδιαιτέρως δύσκολη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στον Έβρο όπου η φωτιά μαίνεται για 12η ημέρα. Μεγάλες είναι οι εστίες αναζωπύρωσης περιμετρικά από τον οικισμό Κοτρωνιάς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν ενώ οι Αρχές απομάκρυναν αναγκαστικά τηλεοπτικό συνεργείο για να μην κινδυνεύσουν.

Όπως επισημαίνει η ΕΡΤ και η δημοσιογράφος Ειρήνη Τσακίρη που ήταν στην Κοτρωνιά η κατάσταση είναι τραγική την κατάσταση, τα πράγματα είναι επικίνδυνα. «Μας ζητήθηκε να απομακρυνθούμε προς Σουφλί λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι» είπε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι προσπάθειες κατάσβεσης της 12ης ημέρας επικεντρώνονται στις περιοχές Λευκίμμη, Κοτρωνιά και Τρεις Βρύσες. Παράλληλα στην πυρκαγιά της Ροδόπης, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Κασσιτερά.

Χθες, Τρίτη 29 Αυγούστου, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση στην Κοτρωνιά, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή με την οδηγία να κατευθυνθούν προς Γιαννούλη.

Εκατοντάδες πυροσβέστες στη μάχη της κατάσβεσης

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.

Ανάμεσα στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες στον Έβρο είναι δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Αλβανία.