Η αστυνομία Ηρακλείου συνέλαβε έναν 70χρονο φερόμενο ως κατά συρροή εμπρηστή, ο οποίος κατηγορείται ότι έβαλε δυο φωτιές σε αγροτική έκταση στα Φαραγγιανά του Δήμου Γόρτυνας.

Όπως ανέφερε το ekriti.gr η δεύτερη φωτιά την οποία φέρεται να προκάλεσε ο 70χρονος φερόμενος ως εμπρηστής ξέσπασε χθες (11.8.2023) στην περιοχή του Ηρακλείου, αλλά η πυροσβεστική κατάφερε να την σβήσει, έχοντας κάψει όμως, 0,2 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Ωστόσο ο 70χρονος φέρεται να ευθύνεται και για ακόμη μία φωτιά η οποία είχε ξεσπάσει στις 6 Αυγούστου στην ίδια περιοχή.

Ο 70χρονος φερόμενος ως εμπρηστής συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΠΥ Ηρακλείου, ΠΚ Πύργου, ΑΤ Πύργου Ηρακλείου και σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία  για εμπρησμό από πρόθεση κατά συρροή.

Ο 70χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ του επιβλήθηκε το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο. Ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη, αλλά τον άφησε ελεύθερο, ενώ η δίκη θα γίνει τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ ο 70χρονος είπε ότι δεν έβαλε φωτιά, αλλά ίσως κατά λάθος να πέταξε ένα τσιγάρο πριν πιάσει φωτιά στο σημείο.

Το ekriti.gr έβγαλε στη δημοσιότητα και βίντεο στο οποίο φαίνεται ο 70χρονος να οδηγεί το τρακτέρ του. Κάποια στιγμή ο φερόμενος ως εμπρηστής κατά συρροή φαίνεται να πετάει κάτι πάνω από τρακτέρ του και λίγο μετά ξεκινάει φωτιά.