ΜΑΤώνουν οι κάτοικοι του Γραμματικού και των γύρω περιοχών για να μη γίνει η κατασκευή ΧΥΤΑ στο «Μαύρο Βουνό». Εδώ και ένα χρόνο, όπως παραδέχονται οι κάτοικοι στο newsbeast.gr, ζούνε αστυνομοκρατούμενοι. Διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της Ασφάλειας περιφρουρούν νυχθημερόν το συγκεκριμένο χώρο στο βουνό και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εισέλθει εκεί.

Όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το newsbeast.gr, οι οποίες για να τραβηχτούν έπρεπε να μας ακολουθεί συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., παρά τις αντιδράσεις της Τοπικής Αρχής και των κατοίκων οι μπουλντόζες έχουν ζεσταμένες τις… μηχανές.

Καθημερινά από τα χαράματα εργάτες κάνουν τις απαραίτητες εργασίες, ώστε πολύ σύντομα να λειτουργεί η χωματερή στο Γραμματικό. Ακόμη κι αν η θάλασσα απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο! Ακόμη κι αν πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων! Ακόμη κι αν κάποια μέτρα πιο μακριά από το χώρο όπου γίνονται οι εργασίες, έχουν βρεθεί αρχαία, τα οποία παρακολουθούν αρχαιολόγοι, όπως λένε οι κάτοικοι.
 
Έτσι λοιπόν, σε μία προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου, οι κάτοικοι και η Τοπική Αρχή πραγματοποιούν μεθαύριο Τετάρτη «εκδήλωση πένθους», όπως τη χαρακτηρίζουν, προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής ΧΥΤΑ.  Από τις 6 το πρωί θα κλείσουν τα καταστήματα και τους δρόμους και το βράδυ θα κατευθυνθούν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, περίπου 500 μέτρα από την τοποθεσία της χωματερής, όπου θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με αφορμή την επέτειο ενός έτους από τα επεισόδια της 7ης Ιουλίου 2009.

Την ημέρα εκείνη οι κάτοικοι ήρθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς για να τους εμποδίσουν να περιφράξουν το χώρο.

Οι εργασίες για τη χωματερή έχουν ήδη αρχίσει

Στο χώρο της χωματερής εκτός από τα φορτηγά υπάρχει και συμβατικό όχημα της Αστυνομίας

Παντού σταθμευμένα οχήματα και εργαλεία που έχουν τοποθετηθεί για την κατασκευή της χωματερής

Παρά την εύρεση αρχαίων κάποια μέτρα πιο μακριά από το χώρο του ΧΥΤΑ οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς

Καθ’ όλη τη διαδρομή – από και προς τη χωματερή- το newsbeast.gr συνοδευόταν από συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ