Στις περιοχές του Ψαθόπυργου και της Ροδινής στην Πάτρα, οι κάτοικοί είναι αναστατωμένοι με τις αυξανόμενες επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr, πρόσφατα θύμα επίθεσης έπεσε ένα μικρό παιδί στον Ψαθόπυργο και οι κάτοικοι το γλίτωσαν την τελευταία στιγμή καθώς χρησιμοποιώντας καλάμια και ξύλα κυνηγήσαν ένα αδέσποτο σκυλί και το έδιωξαν μακριά.

«Το κακό ξεκινάει από ασυνείδητους, οι οποίοι έρχονται στην περιοχή με αυτοκίνητα και παρατάνε τα σκυλιά τους και φεύγουν. Τα κακόμοιρα τα ζωάκια τρομάζουν και πεινάνε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται άκρως επιθετικά. Η κατάσταση, ειδικά στον κεντρικό δρόμο της κοινότητάς μας, είναι επικίνδυνη. Η τελευταία επίθεση που έγινε σε παιδάκι κοντά στον παλιό σταθμό του Ψαθοπύργου είναι η σταγόνα με την οποία ξεχείλισε το ποτήρι. Ευτυχώς κουβαλούσαμε μαζί μας καλάμια και καταφέραμε και απομακρύναμε το επιθετικό σκυλί», ανέφερε στην ίδια πηγή κάτοικος της περιοχής.

Υποστήριξε, επίσης, πως: «Επικοινωνήσαμε για μια ακόμη φορά με τους αρμόδιους στον Δήμο Πατρέων για τα αδέσποτα και τα αφτιά μας δεν πίστευαν αυτό που άκουγαν. Κάποιος από τους υπεύθυνους μας είπε ότι αν ψοφήσει κάποιο από τα σκυλιά που έχουν ήδη στη φύλαξή τους, τότε θα έρθουν να πάρουν και τα δικά μας και “να τα μαντρώσουν” όπως μας είπαν χαρακτηριστικά».

Και κατέληξε: «Όλοι είμαστε φιλόζωοι, όμως υπάρχουν και κάποιοι που, δυστυχώς, προτιμούν να σε φάει πρώτα το σκυλί, παρά να το μεταφέρουν σε ένα σημείο που να είναι κι αυτό ασφαλές, αλλά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι».

Όπως σημειώνει το ίδιο το ζήτημα αναμένεται να επαναφέρουν οι δημοτικές παρατάξεις και στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν χωρίς να δοθεί, όμως, μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα.