Η νύχτα είναι ιδιαίτερα δύσκολη στο Αίγιο, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιάς που ξεκίνησε στην Αιγιαλεία, αφού οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, με τους κατοίκους να μάχονται μαζί με τους πυροσβέστες, ώστε να σώσουν τις περιουσίες τους.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς το Διακοφτό και λίγο μετά τις 21:30 το πύρινο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται και προς την περιοχή Τράπεζα.

Η νύχτα που έρχεται αναμένεται δύσκολη τόσο για τους πυροσβέστες που επιχειρούν όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Κάποιοι έχουν ήδη φύγει από τα σπίτια τους και έχουν απομακρυνθεί. Άλλοι παραμένουν και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στο έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά κατακαίει από το Αίγιο και συνεχίζει μέχρι το Διακοφτό. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς όσο υπάρχει το φως της ημέρας, με τους ανέμους στην περιοχή να δυσκολεύουν το έργο τους. Μετά από μήνυμα του 112 ξεκίνησε η εκκένωση του οικισμού Κάστρο προς το Καθολικό.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, που αποτελούνται από περίπου 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή, Δερβενάκια, της Αιγιάλειας.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, «υπάρχει σε εξέλιξη ένα μεγάλο μέτωπο, για αυτό και εκκενώσαμε την κοινότητα, Τράπεζα, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κοντά στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών – Κορίνθου, ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν την φωτιά και να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές».

Μάλιστα, διεκόπη, λόγω της φωτιάς στην περιοχή Δερβενάκι της Αιγιάλειας, η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στην γέφυρα «Τσαγρή».

Το μέγεθος της φωτιάς

Νωρίτερα, αναγνώστης του Newsbeast που ταξίδευε στην εθνική οδό, έστειλε βίντεο, στο οποίο φαίνονταν το αρχικό μέγεθος της φωτιάς.

Δείτε το βίντεο:

Η πυρκαγιά μέσα από εικόνες

Φωτογραφίες από την φωτιά: