Τα φωτογραφικά κλικ πάντα συγκλονίζουν τον κόσμο, είτε δυσάρεστα είστε ευχάριστα. Τα παγκόσμια γεγονότα δεν σταματούν ποτέ και οι φωτορεπόρτερ είναι εκεί, να δίνουν τη δική τους οπτική στα σημαντικότερα συμβάντα της εβδομάδας.

Μπορεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον στράφηκε στην Ελλάδα λόγω του μοιραίου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, ωστόσο, οι εξελίξεις έτρεξαν και σε άλλα θέματα. Το χαρούμενο τέλος μιας δυσάρεστης ιστορίας, μια εντυπωσιακή έκρηξη ηφαιστείου αλλά και το βλέμμα στραμμένο στην επανάσταση, είναι μερικές από τις εικόνες που αξίζει να δούμε, ώστε να αναθεωρήσουμε την οπτική μας προς τη ζωή.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Πύλος: Όνειρα που τελείωσαν νωρίς

Η διάσωση των 108 ατόμων από το αλιευτικό σκάφος σηματοδοτήθηκε από τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Ο άντρας έχει αφεθεί στους διασώστες του, ενώ προσπαθεί να ορθοποδήσει για να συνεχίσει τη ζωή του. Η στάση του άνδρα θα μπορούσε να μοιάζει με πίνακα της Αναγέννησης.

Καλαμάτα: Κάποιες ιστορίες έχουν ευτυχισμένο τέλος

Ναυάγιο στην Πύλο

Ο Φαρντι, Σύρος πρόσφυγας, ήρθε από την Ολλανδία για να ψάξει τον αδερφό του, Μοχάμεντ, ο οποίος ήταν μέσα στο μοιραίο αλιευτικό. Η τύχη του χαμογέλασε, όταν με δάκρυα στα μάτια τον αντίκρισε μέσα στον χαμό των 108 διασωθέντων. Τα δύο αδέρφια κρατούσαν ο ένας το πρόσωπο του άλλου και αγκαλιάζονταν. 

Ισπανία: Ο εορτασμός

Νέα παιδιά λαμβάνουν μέρος στης λιτανεία του Corpus Christi, στην Παμπλόνα της βόρειας Ισπανίας. Η ημέρα του Corpus Christi, μια αρχαία καθολική παράδοση που λαμβάνει χώρα στην Ισπανία. Πρόκειται για μια γιορτή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, προς τιμήν της πραγματικής παρουσίας του σώματος του Ιησού Χριστού. Τα παιδιά χαμογελούν, ενώ γιορτάζουν την πίστη τους.

Βραζιλία, Ρίο Ντε Τζανέιρο: Το «Sea of Mirrors» μοιράζει χαμόγελα στα παιδιά

Βραζιλία

Παιδιά περπατούν ανάμεσα σε μια εγκατάσταση καθρέφτη με τίτλο “Sea of Mirrors”, με ψηφιακές εικόνες ψαριών στον ωκεανό, κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης την ημέρα πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης στο ενυδρείο AquaRio της πόλης της Βραζιλίας.

Φιλιππίνες: Η λάβα ρέει από το ηφαίστειο Mayon

Φιλιππίνες

Χιλιάδες κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κυρίως φτωχές αγροτικές κοινότητες της επαρχίας Albay στις Φιλιππίνες, τουλάχιστον σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων, καθώς το ηφαίστειο Mayon ξύπνησε. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αξιωματούχοι της χώρας την Τετάρτη, αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να διαρκέσει για μήνες και να δημιουργήσει μια παρατεταμένη κρίση.

Ινδία: Μια μαζική γαμήλια εκδήλωση στο Κασμίρ

Ινδία

Ένα παιδί κάθεται ανάμεσα σε μουσουλμάνες νύφες του Κασμίρ κατά τη διάρκεια μιας μαζικής γαμήλιας εκδήλωσης στο Κασμίρ της Ινδίας. Οι μαζικοί γάμοι στην Ινδία διοργανώνονται από κοινωνικές οργανώσεις κυρίως για να βοηθήσουν τις οικονομικά καθυστερημένες οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν το υψηλό κόστος της τελετής, καθώς και την εθιμική προίκα και τα ακριβά δώρα που εξακολουθούν να επικρατούν σε πολλές κοινότητες.

Περού, Λίμα: Βρέθηκε μούμια κάτω από σορό με σκουπίδια

Περού

Οι αρχαιολόγοι στο Περού που έκαναν ανασκαφή στο χώρο μιας χωματερής στην πρωτεύουσα Λίμα βρήκαν μια μούμια που πιστεύουν ότι είναι ηλικίας περίπου 3.000 ετών. Ο αρχαιολόγος Μιγκέλ Αγκιλάρ δήλωσε ότι είχαν απομακρύνει οκτώ τόνους σκουπιδιών από την τοποθεσία προτού ξεκινήσει η προσεκτική τους έρευνα για ιστορικά λείψανα.

Βραζιλία: Οι ιθαγενείς γιορτάζουν το φεστιβάλ ενηλικίωσης Wyra’whaw

Βραζιλία

Οι οικογένειες ιθαγενών συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν το φεστιβάλ ενηλικίωσης των Wyra’whaw στην πολιτεία Para της Βραζιλίας. Με τελετουργικούς χορούς, τραγούδια και φορώντας καλύμματα κεφαλής, τα αγόρια και τα κορίτσια της κοινότητας φαίνεται να απολαμβάνουν την τελευταία και πιο συμβολική ημέρα του φεστιβάλ. Ένα κορίτσι ιθαγενών ετοιμάζεται να λάβει μέρος στο τελετουργικό.