Ένας 20χρονος φοιτητής από τους Λειψούς, μίλησε για το ταξίδι του με το Intercity που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, αναφέροντας πως βρέθηκε σε αυτό τυχαία, καθώς ήταν να φύγει με το προηγούμενο δρομολόγιο.

Ο Μιχάλης Κλάψης περιέγραψε στην ΕΡΤ τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε κατά το δρομολόγιο του θανάτου. Όπως περιγράφει ο ίδιος, «έβλεπα ταινία στο κινητό. Ξαφνικά, δεν ακούσαμε ούτε φρένο, ούτε τίποτα, βλέπουμε μια λάμψη και φεύγουμε πάνω από τις ράγες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν σταμάτησε το τόσο δυνατό χτύπημα, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δει αν έχει χέρια και πόδια, και αν έχει χτυπήσει. Αφού κατάλαβε πως είναι εντάξει, ο 20χρονος Μιχάλης κατευθείαν σκέφτηκε πως να βοηθήσει τους συνεπιβάτες του.

Κατά τον ίδιο, το πρώτο πράγμα που θυμάται ήταν μια μητέρα που πριν τη σύγκρουση, τάιζε το παιδί της. Εξαιτίας της έντασης του χτυπήματος, το μωρό πετάχτηκε από τα χέρια της, με αποτέλεσμα αυτό να βρεθεί κάτω από το κάθισμα του 20χρονου. Ο Μιχάλης Κλάψης βοήθησε τη μητέρα και το μωρό, και στη συνέχεια τη συνόδευσε μέχρι να βγει η ίδια και το μωρό της ασφαλείς από το τρένο.

Ύστερα, ο ίδιος βοήθησε μια φοιτήτρια και ένα ζευγάρι, που είχαν τραυματιστεί σοβαρά, να βγουν από το τρένο της Κολάσεως, αλλά και πολλά άλλα άτομα.

Ο Μιχάλης Κλάψης τόνισε πως μέσα στο βαγόνι είχε καπνούς και φωτιά. Όταν βγήκε από το βαγόνι κατάλαβε το μέγεθος της καταστροφής, λέγοντας πως η εικόνα των νεκρών και οι κραυγές δε θα φύγουν από τη μνήμη του.