Mε ζέστη, υγρασία και τοπικές βροχές ξεκινάει η σημερινή μέρα (15/12). Αύριο και μεθαύριο το θερμόμετρο θα ανέβει στους 22-23 βαθμούς σε έναν αρκετά θερμό για την εποχή καιρό.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη νέα διαταραχή από την περιοχή της Ιταλίας κινείται προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα, με νοτιάδες και άνοδο της θερμοκρασίας. Μέχρι και το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές ο καιρός θα είναι βροχερός από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια.

Στην Αττική ομίχλες, αυξημένη υγρασία και μικρή πιθανότητα βροχών. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα αγγίξει τους 21 βαθμούς (5-7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα). Στη Θεσσαλονίκη μουντός καιρός, ομίχλες και πιθανότητα τοπικών βροχών. Ο υδράργυρος στους 14-15 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει. Παρασκευή και Σάββατο 23-25 βαθμούς και λίγες βροχές στα δυτικά και βόρεια. Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας η θερμοκρασία θα πέσει λίγη και θα επανέλθει στα κανονικά για τον χειμώνα επίπεδα.