Την πορεία της κακοκαιρίας Άριελ έδειξε με χάρτες στην αναλυτική πρόγνωση του καιρού ο Σάκης Αρναούτογλου, με τα φαινόμενα να ξεκινούν από απόψε τα μεσάνυχτα να «μπαίνουν» στην Ελλάδα.

Ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ ανέφερε πως οι πρώτες περιοχές που θα «χτυπηθούν» θα είναι η νοτιοδυτική Πελοπόννησος, ενώ από τα ξημερώματα οι δυνατές βροχές και οι μπόρες θα επεκταθούν και πιο ανατολικά.

Στην Αττική οι δυνατές βροχές θα φτάσουν μετά το μεσημέρι και θα χρειάζεται προσοχή, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν και τοπικές καταιγίδες.

Όσο βραδιάζει την Τετάρτη (30/11) θα χρειάζεται προσοχή σε ανατολική Πελοπόννησο, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία, Σποράδες, Χαλκιδική, με τον Σάκη Αρναούτογλου να σημειώνει πως η βόρεια Ελλάδα θα έχει βροχές για ένα 48ωρο.

Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το μεσημέρι της Πέμπτης, αρχικά στα νότια και κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη βόρεια χώρα.

Η τάση του καιρού μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε και για την τάση του καιρού μέχρι τα μέση του Δεκεμβρίου.

Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία θα υπάρξει μια ψυχρή εισβολή στη βόρεια Ευρώπη και συγκεκριμένα πολύ κρύο θα έχουν οι περιοχές πάνω από τη Γερμανία.

Όσο για την Μεσόγειο και την περιοχή μας φαίνεται ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου ο καιρός θα είναι «μαλακός», χωρίς κρύο.