Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στη Βοιωτία σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός έγινε 7 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά της Ασωπίας και ήταν επιφανειακός, με βάθος μόλις 5 χλμ γι’ αυτό έγινε αισθητός και στην Αττική.

«Είναι ένας σεισμός σε ευαίσθητη περιοχή που έχει αρχίσει να δίνει εδώ και 1,5 χρόνο σεισμούς. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, είναι μια ιδιόρρυθμη περιοχή η Θήβα που μας έχει ταλαιπωρήσει στο παρελθόν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

«[…] Το επίκεντρο είναι στην Θήβα […] Οι κύριοι σεισμοί εκδηλώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα» είπε o κ. Λέκκας και στην ΕΡΤ, για το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το newsbeast παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν