Μια μπάλα κατάφερε να σώσει τον 30χρονο Ιβάν από τα Σκόπια, οποίος για πάνω από 18 ώρες πάλευε με τα μανιασμένα κύματα, στη θαλάσσια περιοχή του Ποσειδίου Χαλκιδικής. Ο 30χρονος που βγήκε σώος από τη θάλασσα είχε πέσει για μπάνιο το Σάββατο το απόγευμα με άλλιους δύο φίλους του για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του.

Τα δυνατά ρεύματα και η θαλασοταραχή παρέσειραν τους τρείς φίλους στα ανοιχτά. Ο ένας βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα, λίγες ώρες αφότου παρασύσθηκαν. Ο Ιβάν για καλή του τύχη είδε δίπλα του μια πολύχρωμη μπάλα θαλάσσης. Την άρπαξε και δεν την άφησε όλη τη νύχτα από τα χέρια του, καθώς κρατιώταν απ΄αυτή μέχρι να τον εντοπίσουν οι διασώστες.

Ο πατέρας του, όπως αναφέρει το halkidikinews.gr μιλάει για θαύμα και κρατάει στα χέρια του σα φυλαχτό την μπάλα που κράτησε το γιό του στη ζωντανό.

Ο 30χρονος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στις έρευνες, 14 ναυτικά μίλια από τη στεριά προς τις ακτές του Πηλίου.

Άμεσα ενημερώθηκε το φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ, NORDEROOG, που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έπλεε στα ανοιχτά της Νέας Σκιώνης και είχε δεσμευτεί από το υπουργείο Ναυτιλίας για τις ανάγκες των ερευνών εντοπισμού των αγνοουμένων. Το πλήρωμα του πλοίου περισυνέλεξε τον 30χρονο, ενώ από εκεί τον παρέλαβε περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους και τον μετέφερε στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τρίτο φίλο που αγνοείται.