Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης μετά από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κτήριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, στην Πλατεία Αριστοτέλους, με δύο άτομα να είναι διασωληνωμένα (ηλικίας 20 και 35 ετών) στο νοσοκομείο και τέσσερα να έχουν διακομισθεί στο Παπανικολάου με ελαφριά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ άλλα τρία μεταφέρθηκαν στον Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στα γραφεία του κτηρίου ανέβηκαν στην ταράτσα του κτηρίου για ασφάλεια, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε για άγνωστη – μέχρι στιγμής – αιτία.

Αμέσως μετά την επιχείρηση κατάσβεσης, ο Υποστράτηγος και Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, δήλωσε «Απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο».

Όπως επιπλέον είπε, «είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια». Όπως ακόμη είπε:

«Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο».

Δείτε τις φωτογραφίες εικόνες από τους μαύρους καπνούς