Νέα παρέμβαση πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας», σήμερα Δευτέρα (23/05). Τα μέλη του Ρουβίκωνα βρέθηκαν έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου πέταξαν τρικάκια ενώ σήκωσαν και πανό στο οποίο αναγραφόταν «Καμία συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ».

Σε ότι αφορά την ανακοίνωσή τους, ο Ρουβίκωνας αναφέρει πως: «Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχουμε μπει πλέον και επίσημα σε μια νέα φάση εντατικής και ιδιαίτερα απειλητικής και επιζήμιας για την κοινωνική βάση ανασυγκρότησης του αμερικανοΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου, κατά την οποία η πολεμική βιομηχανία φαίνεται να παίρνει συντονισμένα και στρατηγικά περίοπτη θέση στις τάξεις του ευρωπαϊκού και αμερικανικού κεφαλαίου».

Σε άλλο σημείο του κειμένου τους τονίζουν ότι: «Έχουμε ταχθεί και συνεχίζουμε να τασσόμαστε ενάντια στην εισβολή του Ρωσικού κράτους στην Ουκρανία, μια συνθήκη απ’ την οποία, όπως πάντα, βγαίνουν χαμένοι μονάχα οι λαοί του κόσμου. Ωστόσο, όσα “δάκρυα” κι αν χύσουνε, όσες εκδηλώσεις σε ένδειξη “συμπαράστασης” προς τον ουκρανικό λαό κι αν στήσουνε δεν μας ξεγελάνε. Ξέρουμε καλά το συνάφι τους, ξέρουμε καλά πως αυτό που τους καίει δεν είναι το αίμα των αμάχων του ουκρανικού λαού, και όποιου λαού, αλλά το μονοπώλιο εξουσίας και χρήματος που νιώθουν να απειλείται».

Η ανακοίνωσή τους «κλείνει» αναφέροντας πως: «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Δεν γινόμαστε κρέας στα κανόνια τους για τα κέρδη τους. Καμία συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ».