Ένας μυστηριώδης θάνατος ενός 7χρονου παιδιού σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών να δείχνουν ως αίτιο την νόσο των λεγεωνάριων, καθώς ακόμα είναι σε εξέλιξη η νεκροτομή.

Μάλιστα, ο πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή «Live News» και συγκλονισμένος περιέγραψε όσα του ανέφεραν οι γιατροί, όπως και το χρονικό της τραγωδίας.

«Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «εγώ δεν πιστεύω ούτε μία στο δισεκατομμύριο ότι είναι από αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί τώρα από ένα τέτοιο μικρόβιο, ένα παιδί με τόσο δυνατό ανοσοποιητικό να καταλήγει ουσιαστικά σε τέσσερις ώρες».

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, όλα άρχισαν την περασμένη Κυριακή με έναν επίμονο πυρετό που εμφάνισε ο 7χρονος. «Έκανε έναν πυρετό ελαφρύ την Κυριακή το απόγευμα, την Δευτέρα ξανά έκανε ένα πυρετό πιο υψηλό γύρω στο 38 – 38,5. Τον πήγαμε στην παιδίατρο μας είπε ότι μάλλον πρόκειται για γαστρεντερίτιδα», είπε ο πατέρας και σημείωσε πως το πρωί της Τρίτης, το παιδί διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο με αφόρητους πόνους, υψηλό πυρετό και δυσκολία στην ανάσα.

«Με πυρετό και ημικωματώδη κατάσταση ήρθε. Οι γιατροί δίνουν μάχη επί δύο ώρες στα επείγοντα», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, έριξε κορεσμό, αιματοκρίτη και μετά από 2,5 ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατό να τους κρατήσουμε στη ζωή».

Ακόμη, διευκρίνισε ότι «προσπάθησαν το παιδί να το σώσουν, αλλά δεν σώθηκε. Αιμορραγούσε από την μύτη, το στόμα και κατέληξε».