Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο ενός 7χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη. Το παιδί διακομίστηκε χτες το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Ιπποκρατείου» νοσοκομείου με σπασμούς και πυρετό.

Πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν πως ο επτάχρονος είχε πυρετό από ημέρες και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε χαμηλό αιματοκρίτη. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο το αγοράκι υπέστη ανακοπή αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Στη σορό του επτάχρονου διενεργήθηκε νεκροψία -νεκροτομή ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν από την ιστολογική εξέταση.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δόντσιος ανέφερε σε δηλώσεις του, σύμφωνα με το grtimes.gr, αφού πρώτα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 7χρονου ότι «χθες το πρωί το παιδί προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, με υψηλό πυρετό και σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση. Έγιναν όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους παιδιάτρους και εντατικολόγους, έδειξε κορεσμό αιματοκρίτη και μετά από δύο με δυόμιση ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στη ζωή. Έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή και η ιατροδικαστική έκθεση είναι αυτή, η οποία θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του παιδιού».

Είχε προηγηθεί ένας ακόμη θάνατος μυστήριο παιδιού στη Θεσσαλονίκη πριν από μερικές ημέρες, εκείνος της 3χρονης Κατερίνας. Νοσοκομειακές πηγές, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ανέφεραν ότι η νέα υπόθεση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά με εκείνη της 3χρονης.