Στα χέρια δύο αδερφών από το δήμο Κόφινα-Ηρακλείου βρέθηκαν σφραγίδες του δήμου χθες, σε έρευνα που διεξήγαγε το ΤΑΕ Μεσαράς στα σπίτια και τις αποθήκες των ανδρών.

Συγκεκριμένα κατά την έρευνα στην περιοχή Τσιφούτ Καστέλι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα όπλα (καλάσνικοφ, browning, κυνηγετική καραμπίνα και ένα πολεμικό όπλο αγνώστου προέλευσης) και 155 πλήρη φυσίγγια, καθώς και τέσσερα αρχαία νομίσματος ακανόνιστου σχήματος, όμως το ενδιαφέρον των αρχών εστιάζεται στις τρεις σφραγίδες που είχαν στα χέρια τους και προφανώς χρησιμοποιούσαν τα δύο αδέρφια.

Η μία σφραγίδα («ο δήμαρχος με εντολή δημάρχου»), η δεύτερη από το δ.δ. Ακριών και η τρίτη («Ελληνική δημοκρατία-νομός Ηρακλείου-δήμος Κόφινα-εθνόσημο») του οποίου προεδρεύει ο 38χρονος εικάζεται ότι χρησιμοποιούνταν για τη βεβαίωση κατοχής αιγοπροβάτων, διαδικασία που εκτελείται από τους δήμους. Το σενάριο αυτό ενισχύει και η εύρεση ενός εις τετραπλούν μπλοκ βεβαιώσεων κατοχής ζώων.

Υπό εξέταση ωστόσο τίθεται το αν η παράνομη χρήση των σφραγίδων «εξυπηρετούσε» μόνο τους ίδιους για τη νομιμοποίηση ζώων αγνώστου προελεύσεως ή αν τα αδέρφια είχαν στήσει μία «πρωτότυπη» επιχείρηση, υπογράφοντας σχετικές βεβαιώσεις.
πηγή: agorapress