«Μια εικόνα, χίλιες λέξεις» λένε συχνά και εμείς θα προσθέταμε και «μύρια συναισθήματα». Μια ματιά να ρίξει κανείς στις εικόνες αυτού του άρθρου και ευθύς θα σχηματιστεί στο πρόσωπό του ένα αχνό χαμόγελο, που όλο και θα μεγαλώνει, καθώς το μυαλό του θα κάνει ένα νοερό ταξίδι.

Ένα ταξίδι, σε στιγμές που πέρασαν και στιγμές που θα έρθουν, όπου ο ήλιος χτυπά χαλαρά το πρόσωπο, το αεράκι χαϊδεύει τα μαλλιά, οι ήχοι της θάλασσας και της φύσης αντηχούν στα αυτιά και το τραπέζι είναι γεμάτο μεζέδες και τσίπουρο.

Πρόκειται για εικόνες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς που μας ξυπνούν συναισθήματα χαράς και ζεστασιάς. Αν και θα μπορούσε να τις περιγράψουμε με χίλιες λέξεις, αρκούν τρεις για να περιληφθούν όλα τα συναισθήματα που μας εμπνέουν: ήλιος, παρέα και τσίπουρο.

Οι τρεις αυτές λέξεις είναι αρκετές για να μας γεμίσουν αισιοδοξία. Ειδικά αυτόν τον καιρό, εικόνες σαν αυτές, δεν αποτελούν απλά μία όμορφη ανάμνηση αλλά πραγματικότητα, καθώς κάθε μέρα με ήλιο αποτελεί και μία ευκαιρία για χαλάρωση και απόδραση.

Για να γίνουν οι συγκεκριμένες στιγμές ακόμη πιο όμορφες, που θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένες στην μνήμη μας, επιλέγουμε ένα τσίπουρο που παίρνει δέκα σε ποιότητα και γεύση, το Δεκαράκι από την εξαιρετική ποικιλία Ροδίτης Αλεπού.

Τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του ποτού της παρέας, ενισχύονται και αναδεικνύονται με έναν μοναδικό τρόπο μέσα από τα μονοποικιλιακά αποστάγματα. Το τσίπουρο “Δεκαράκι Ροδίτης”, παράγεται μόνο από τη ροζέ ποικιλία του σταφυλιού Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου (ο λεγόμενος ερυθρωπός που είναι γνωστός σαν Αλεπού, από το ζωηρό ρόδινο χρώμα της αλεπούς) και ξεχωρίζει για τα λεμονάτα και φρουτώδη αρώματά του.

Με την απόσταξη ο αρωματικός χαρακτήρας της ποικιλίας εξελίσσεται και ενδυναμώνεται δίνοντας ένα αυθεντικό και ισορροπημένο απόσταγμα. Είναι η κλασική εκδοχή του τσίπουρου που όλοι αγαπάμε καθώς αποτελεί το παραδοσιακό, το κλασικό, το «λιτό» τσίπουρο της πρώτης οικογένειας μονοποικιλιακών αποσταγμάτων Δεκαράκι.

Ο αρμονικός του χαρακτήρας γίνεται αισθητός από την πρώτη γουλιά, ενώ συνοδεύεται άριστα από κάθε φύσεως μεζέ, κάτι που τον κάνει εξαιρετικό σύντροφο σε κάθε περίσταση.

Τις ηλιόλουστες στιγμές, εκμεταλλευόμαστε τη κάθε ευκαιρία για να ανεβάσουμε τη ψυχολογία και τη διάθεση μας με καλή παρέα και με ένα εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρο της οικογένειας μονοποικιλιακών αποσταγμάτων Δεκαράκι.

Αυτές τις στιγμές λοιπόν τις περνάμε ευχάριστα παρέα με τους αγαπημένους μας, με ήλιο και με τον Ροδίτη.