Η κακοκαιρία Φίλιππος έφερε χιόνια μέχρι και την Αθήνα, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύει στη σελίδα του στο Facebook το Forecast Weather Greece. Το τσουχτερό κρύο και οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή 13/3, όταν το κύμα της κακοκαιρίας φαίνεται να υποχωρεί.

Κέντρο Αθήνας πριν λίγο. Κανονική χιονόπτωση❄❄❄Βιντεο:Mary spanoudi

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, March 10, 2022

AΘΗΝΑ ΤΩΡΑ❄

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, March 10, 2022

Στην Αττική ήδη υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους, με την Τροχαία να προχωρά σε κυκλοφορικές ρυθμίσεις. Στην Καισαριανή, έκλεισε ανώνυμη οδός από το ύψος της Λεωφόρου Αλίμου- Κατεχάκη, έξοδος Καλοπούλα προς Υμηττό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, στην Αττική θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βορειανατολικά τμήματα του νομού ενώ αναμένεται μια πρόσκαιρη βελτίωση μετά το μεσημέρι. Νέες πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην Αττική λίγο πριν το μεσημέρι και μέχρι και το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας. Προς τα βόρεια τμήματα 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Σάββατο αναμένεται επιδείνωση του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις που θα φτάσουν μέχρι και το κέντρο της Αθήνας. Το κύμα της κακοκαιρίας αποχωρεί την Κυριακή για να περιοριστεί στην Κρήτη.